Te ajută RCA cu decontare directă? Iată câți români au apelat la acest gen de poliță!

Ultima actualizare:

    Șoferii pot fi despăgubiți de propriul asigurator dacă au RCA cu decontare directă
Șoferii pot fi despăgubiți de propriul asigurator dacă au RCA cu decontare directă

Poliță normală sau cu decontare directă? Asta este întrebarea pe care și-o pun mulți șoferi care trebuie să-și reînnoiască asigurarea. Până acum, foarte puțini au optat pentru această formă de despăgubire în caz de accident.

Începând de anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a scos pe piață o nouă poliță de asigurare. Vorbim despre RCA cu decontare directă.

Costă mai mult și, odată încheiată, șoferii păgubiți în caz de accident vor deschide dosarul de daună la propria societate de asigurări, care-și va recupera apoi banii.

Altfel, vor face constatarea ca și până acum la asiguratorul cu care a încheiat poliță șoferul vinovat.

Asigurator:„Este mai scump și nu te ajută cu nimic”

”Este o mare păcăleală. Este mai scump RCA cu decontare directă și până al urmă pașii pentru reparația mașinii sunt aceiași, la fel și timpul de așteptare. Nu te ajută cu nimic!”, ne-a spus un angajat al unei societăți de asigurare.

Iar diferența de bani este consistentă: între 100 și 300 de lei, în funcție de firmă. Și șoferii nu s-au înghesuit până acum să opteze pentru acest tip de poliță.

Potrivit ASF, în primul semestru al anului, asigurătorii au încheiat un număr de 169.578 clauze de decontare directă, primele brute subscrise aferente acestora fiind de 12.282.670 lei. Asta în contextul în care valoarea totală a primelor de asigurare este de 1,84 miliarde lei.

Prețul RCA a scăzut. Costă în medie 604 lei

Din aceeași sursă aflăm că prețul mediu al unui RCA a scăzut, în primele șase luni ale anului, cu 17% comparativ cu aceeași perioadă din 2017, înregistrând valoarea de 604 lei.

Asta în timp ce dauna medie RCA plătită pentru vătămări corporale a crescut cu 5,23%, iar cea pentru daune materiale cu 5,87%. Ceea ce însemnaă mai multe accidente produse.

Situația petițiilor împotriva asiguratorilor

În primul semestru al anului 2018, ASF a înregistrat 5.415 petiții, în creștere cu 15,16% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Din acest total, 86,59% reprezintă reclamații aferente pieței asigurărilor-reasigurărilor, 11,36% sunt petiții aferente pieței pensiilor private, iar 2,05% sunt petiții aferente pieței instrumentelor și investițiilor financiare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net