Te aşteaptă distracţie pe cinste la malul mării

Ultima actualizare:

    Vama Veche  a îmbrăcat straie  de sărbătoare.  Se anunţă un  weekend aglomerat  şi plin de distracţie
Vama Veche a îmbrăcat straie de sărbătoare. Se anunţă un weekend aglomerat şi plin de distracţie

Circa 200.000 de turişti au luat cu asalt staţiunile de la malul mării, în acest weekend de Sfânta Maria. Pentru ei, organizatorii s-au întrecut în evenimente variate, de la concerte susţinute de artişti celebri, spectacole dedicate copiilor, până la manifestări ample de Ziua Marinei.

Vama Veche îmbracă haine hippie la Flower Power Fest, festival care se desfăşoară între 11 şi 14 august. Potrivit adevarul.ro, vor fi concerte pe scena Vama Libre, decoruri fanteziste, spectacole de culoare, târg handmade, zid cu lacătele iubirii şi multe altele. 

Tot la Vama Veche este Sunset Festival. În seara aceasta vor urca pe scenă Subcarpaţi, E.M.I.L., NoruNegru, Stinkin Slumrok (U.K.), raku etc.

simeon stalpnicul png

Nici în acest an nu putea lipsi Festivalul “Smart Folk You! Florian Pittiş”, organizat de vineri până duminică, 11-13 august, în Vama Veche. Concertele încep la ora 19.00. Duminică seară îi puteţi auzi pe Andrei Păunescu şi trupa Totuşi, Adrian Naidin, Byron, Kempes şi Taxi.

La Mamaia Nord, pe Plaja Mackerel, are loc Hang Out, un festival de „muzică necomercială“. Intrarea este liberă. Duminică, de la ora 19.30, urcă pe scenă ROA, Byron, Travka, Toulouse Lautrec.

simeon stalpnicul png

În Piaţeta Casino din Mamaia, duminică, 13 august, de la ora 20.30, un spectacol dedicat copiilor: Kids Star Supershow. Marţi, 15 august, începând cu ora 20.30, va fi un concert extraordinar de Ziua Marinei cu trupa VAMA.

În fiecare joi, până la 17 august, Asociaţia Litoral-Delta Dunării vă invită să participaţi la Parada Personajelor de Poveste. Mamaia şi Satul de Vacanţă se transformă în tărâmul de poveste al personajelor îndrăgite de cei mici. Parada pleacă la ora 20.00 din Piaţeta Cazino Mamaia şi străbate Faleza şi Piaţeta Perla, până în parcul de distracţii din Satul de Vacanţă. 

simeon stalpnicul png

Peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi marţi, 15 august, la Ziua Marinei. Exerciţiul militar demonstrativ al Forţelor Navale se va desfăşura pe faleza din faţa Comandamentului Flotei şi va fi unul impresionant. Vor participa 3.000 de militari, zece aeronave româneşti, trei aeronave străine, 15 nave şi 15 ambarcaţiuni, anunţă News.ro. Manifestările încep la ora 9.55 cu intonarea Imnului Naţional, urmat de salutul solemn al celor 21 de salve de tun, ce se vor auzi din Portul Tomis. Acolo, pe dig, va avea loc un spectacol de efecte pirotehnice, navele îşi vor pune în funcţiune mijloacele de semnalizare acustică, va fi o paradă a remorcherelor multifuncţionale, urmată de una a navelor, jocuri marinăreşti, demonstraţii şi concerte. Show-ul se va termina la ora 22.00, cu retragerea cu torţe a marinarilor militari. 

Tot marţi, la Mangalia, între orele 9.00-12.00, va fi un exerciţiu demonstrativ al “Forţelor Navale Române 17”, în Portul Turistic. Veţi putea vedea parada ambarcaţiunilor cu vele, jocuri şi concursuri marinăreşti. Acest gen de spectacole vor avea loc şi în Galaţi, Tulcea, Brăila, precum şi în Bucureşti (Parcul Herăstrău).

Flash news

În perioada 12-15 august, la nivel naţional, vor avea loc 233 de manifestări publice, religioase şi culturale, ceremonialuri militare, depuneri de coroane de flori şi exerciţii demonstrative la care se estimează participarea a peste 600.000 de persoane. Cele mai importante sunt în Constanţa, Brăila, Neamţ, Cluj, Suceava, Maramureş. Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la Mănăstirea Nicula (jud. Cluj), unde se estimează participarea a 15.000 de oameni, în localitatea Sâmbăta de Sus (jud. Braşov), unde sunt aşteptate peste 10.000 de persoane şi la Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj, unde se estimează că vor merge 10.000 de oameni.

simeon stalpnicul png

Trafic intens pe drumurile spre mare şi spre munte. Răbdarea celor care au plecat de acasă ieri dimineaţă a fost greu pusă la încercare. Pe DN1, pe sensul dinspre Capitală spre staţiunile de pe Valea Prahovei, s-au format cozi kilometrice. 2-3 km erau parcurşi în mai mult de o jumătate de oră.

Pe Litoral, aproape toate locurile de cazare au fost rezervate, iar vineri doar câteva hoteluri mai aveau oferte „last minute”, care începeau de la 293 de lei pe noapte/cameră, cu mic dejun inclus. Şi în zona Poiana Braşov, Bran-Moeciu şi Râşnov gradul de ocupare depăşeşte 80%, iar preţurile pornesc de la 120 de lei pe cameră cu mic dejun inclus.

simeon stalpnicul png

Autorităţile au luat măsuri de siguranţă impresionante. Peste 24.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri au fost mobilizaţi pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Circa 10.000 de poliţişti asigură ordinea în stradă, alături de 6.200 de jandarmi, 4.800 de pompieri şi paramedici care sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, iar 1.600 de poliţişti rutieri cu 342 de aparate radar vor fi prezenţi pe traseele către staţiunile de la mare şi de la munte. 

Tot pentru această perioadă s-a dispus suplimentarea trenurilor, pentru preluarea fluxului sporit de călători, precum şi a personalului în marile gări, la casele de bilete, în vederea evitării supraaglomerării, anunţă News.ro.

Turiştii care s-au trezit devreme şi au ajuns sâmbătă dimineaţa în staţiuni au şi luat în primire plajele. Ieri, în Mamaia, abia mai găseai un loc pe şezlong.

simeon stalpnicul png

ANPC a inaugurat o linie telefonică specială pentru Litoral. Cei nemulţumiţi de serviciile primite pe timpul şederii la mare pot sesiza inspectorii Protecţiei Consumatorilor la numărul 0753.222.222. Serviciul este deschis 24 de ore din 24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net