Te păzeşte controlorul până validezi biletul

Ultima actualizare:

    Nicolae Lazăr, 22 de ani,  controlor, îi arată unui călător  cum trebuie să valideze cardul
Nicolae Lazăr, 22 de ani, controlor, îi arată unui călător cum trebuie să valideze cardul

Adio, blatişti! Nu ai bilet, rămâi în staţie. De câteva zile, şefii RATB au găsit o soluţie ingenioasă ca să scape de cei care călătoresc fraudulos. Un controlor e în permenanţă în autobuz, iar bucureştenii sunt obligaţi să urce prin faţă şi să coboare pe la uşile doi şi trei.

S-au săturat să meargă numai în pierdere, iar biletul să fie opţional pentru cei care vor să se plimbe cu autobuzul. Astfel că de puţin timp, conducerea Regiei a găsit o nouă metodă prin care îi obligă pe călători să-şi cumpere card dacă vor să mai circule cu mijoacele de transport în comun: a pus câte un controlor pe fiecare autobuz.

Acesta nu coboară din el şi stă cu ochii în permanenţă pe cei care urcă. „Atenţie, se urcă numai pe la uşa din faţă. Aveţi card? Vă rog să-l validaţi!, se aude vocea lui Nicoale Lazăr, controlor pe linia lui 126. Cine nu a trecut pe la ghişeul de bilete, nu are decât să rămână în staţie. Uşile din spate sunt folosite doar pentru coborâre şi stau închise până când toţi pasagerii au validat cardul. Cei care vor să coboare trebuie să aştepte în faţa uşilor în jur de zece secunde, ceea ce îi nemulţumeşte pe mulţi.

Pe aici urci Urcarea se face doar pe la uşa din faţă

simeon stalpnicul png

„Mă grăbesc să-mi iau nepotul de la grădiniţă şi mă ţineţi în maşină", strigă o femeie, care nu se poate împăca cu noul sistem. Alţii se gândesc că vor pierde mult timp, atunci când autobuzul va fi plin. La fel procedează şi englezii, în Londra, nemţii, în Frankfurt şi croaţii, în Dubrovnik.

Pe aici cobori Coborârea se face pe la uşile doi şi trei

simeon stalpnicul png

Click! spune

Implementarea acestui program a fost demarată în iulie, pe doar patru linii de autobuz. Pentru că au văzut că încasările au crescut, şefii RATB l-au extins, începând din 29 septembrie, pe încă 16 linii. Vorbim în total despre 20 de linii de autobuz: 780, 783, 254, 422, 106, 185, 227, 303, 148, 149, 181, 221, 302, 216, 312, 261, 605, 124, 223, 126. În curând, sistemul va fi introdus pe toate liniile şi mijloacele de transport în comun din Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net