Telegondola din Piatra Neamţ s-a blocat cu 15 persoane în ea

Ultima actualizare:

    Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

15 persoane, între care un copil de trei luni, au fost blocate luni seară, mai bine de trei ore, în cabinele telegondolei suspendate la zeci de metri înălţime, deasupra oraşului Piatra Neamţ.

„Am ţinut tot timpul legătura prin telefon cu persoanele din cabine şi le-am transmis să stea calme, dându-le asigurări că îi vom aduce în siguranţă la sol“, spune şeful ISU Neamţ, colonelul Ioan Niţică, cel care a condus operaţiunea pompierilor mobilizaţi după apelurile făcute la 112 de persoanele surprinse în 6 cabine, conform adevarul.ro.

Autoscara hidraulică a pompierilor nu a fost suficient de înaltă pentru ca nacela să ajungă la una din cabinele unde se afla o familie din Bucureşti cu un copil de 3 luni, aşa că speranţa stătea în intervenţia salvamontiştilor chemaţi de la 100 de km depărtare, din zona masivului Ceahlău. Aceştia ar fi trebuit să coboare pe cabluri până la cabine şi să evacueze, unul câte unul, pe cei blocaţi, asigurându-i cu hamuri şi corzi de prindere, într-o intervenţie riscantă la înălţime.


    Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Salvarea a venit însă, după circa trei ore, tot de la operatorii instalaţiei, care au găsit o soluţie tehnică pentru a trage cabinele în staţia de sosire a telegondolei. Rând pe rând, persoanele surprinse în cabine au fost aduse în staţie. Unii erau chiar amuzaţi de păţanie, dar majoritatea răsuflau uşuraţi că totul s-a terminat cu bine. 

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net