Tensiuni în coaliția PNL – USR PLUS - UDMR. Orban: "Am convenit să comunicăm doar lucruri asupra cărora am ajuns la un acord"

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban și Dan Barna, două săbii  care nu par să intre în aceeași teacă
Ludovic Orban și Dan Barna, două săbii care nu par să intre în aceeași teacă

Fierbere în politica românească! Între PNL, USR – PLUS și UDMR au apărut neînțelegeri privind funcțiile în Parlament și în viitorul Executiv.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a atenționat marţi că orice propunere privind guvernarea şi funcţiile din Parlament trebuie să fie discutată în coaliție, înainte de a fi comunicată public. “Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR - PLUS şi UDMR să comunicăm doar împreună şi doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord. Având în vedere faptul că înţelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziţii care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formaţiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalţi parteneri de discuţie. Consider că orice propunere sau posibilă soluţie menită să consolideze formarea viitoarei coaliţii trebuie adusă pe masa discuţiilor şi încurajez toţi partenerii să rămână consecvenţi acordului iniţial”, a clamat liderul liberal. 

Gheorghe Falcă, europarlamentar şi vicepreşedinte al PNL, îl criticase pe co-preşedintele USR - PLUS, Dan Barna, pentru faptul că a ieşit în presă şi a propus şefia Camerei Deputaţilor pentru Cătălin Drulă, dar şi pentru varianta privind trei vicepremieri în noul Guvern. Şi Cseke Attila, liderul de grup al senatorilor UDMR, i-a criticat pe cei din USR - PLUS pentru aceeași ieșire în public. Apropiat al taberei lui Barna din USR, Drulă a mai fost propus de USR, anul trecut, pentru postul de Comisar European, iar numele său a fost vehiculat zilele trecute pentru Ministerul Transporturilor. De profesie inginer software, Cătălin Drulă a studiat în Canada, la Universitatea din Toronto, unde s-a remarcat prin dezvoltarea unor noi platforme de comunicare. La întrunirea de marţi a liderilor PNL, USR - PLUS şi UDMR, negocierile au ajuns din nou la un blocaj, iar discuţiile vor fi reluate mâine, dezvăluie surse politice pentru news.ro. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net