Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului, la o săptămână după ce Curtea Constituțională a decis că alegerea sa a fost una contrară legii fundamentale. ”Am decis să mă retrag”, a anunțat, luni, Meleșcanu în plenul Senatului.


Teodor Meleşcanu a anunţat că a luat decizia de a se retrage din funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă decizia CCR, prin care se admite sesizarea de neconstituţionalitate a alegerii sale la şefia Senatului, nu a fost îăncă publicată. 

„Am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al Senatului, deşi nu a fost publiată decizia CCR”, a anunţat Meleşcanu, în plenul Senatului, conform Digi 24. În cursul dimineții, Teodor Meleșcanu anunța că nu are de gând să părăsească şefia Senatului.

CCR a admis sesizarea de neconstituţionalitate a alegerii lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Citește și:

Meleşcanu, sfidător la adresa românilor din Paris: "Să se ducă la Nancy"

Teodor Meleșcanu, dosar penal după ce și-a numit fiul vitreg consul la Strasbourg

Titus Corlățean îl înlocuiește pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului

Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului, cu susţinerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Până la organizarea unor noi alegeri pentru şefia Senatului, social-democratul Titus Corlăţean va fi preşedinte interimar.

Loading...