14 percheziții au avut loc azi dimineață în București, Ilfov, Olt și Dâmbovița pentru destructurarea unei rețele care se ocupa cu înșelăciuni, spălare de bani, fals și uz de fals. Escrocii au clonat firma de catering de pe Aeroportul Otopeni și au reușit să creeze un prejudiciu de 1.200.000 lei.


Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de înșelăciune, spălare de bani, fals și uz de fals. Anchetatorii au descoperit că, în perioada august - octombrie 2019, persoanele respective au indus în eroare comercianți din spațiul intracomunitar, prin plasarea de comenzi și ridicarea de mărfuri în numele unei alte societăți a cărei identitate ar fi fost clonată.

Pentru a fi cât mai credibile, persoanele bănuite au falsificat documente și au creat domenii web. Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăți special create în acest sens, spun polițiștii. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.200.000 de lei.
Firma clonată de escroci este DNATA Catering SRL, firma de caterring din Aeroportul Otopeni, scrie ziare.com. Potrivit acelorași surse, achizițiile de bunuri și comenzile se făceau din Spania, Italia și alte țări europene, iar plata se făcea cu criptomonede pentru a încerca să își ascundă urmele. Marfa era mai departe valorificată printr un circuit de firme fantomă.

 

Citește și:

 

VIDEO. Spargeri de 800.000 de euro la Aeroportul Otopeni! Angajații furau obiecte de lux vândute la bordul avioanelor

 

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, dat în urmărire. Este condamnat pentru spălare de bani și trafic de influență

 
 
Loading...