Terasele şi restaurantele se vor redeschide în trei etape. Ce reguli trebuie să respecte

Ultima actualizare:

    Toate restaurantele  și terasele din România  sunt închise de la  jumătatea lunii martie
Toate restaurantele și terasele din România sunt închise de la jumătatea lunii martie

A trecut mai bine de o săptămână de la relaxarea restricţiilor în România, dar terasele şi restaurantele au rămas închise. Când vom putea bea un suc sau o bere la soare, la o terasă? Restaurantele se vor deschide în trei etape, prima la 1 iunie, iar ultima o lună mai târziu, relevă planul agreat de patronat cu autorităţile, conform profit.ro.

Prima fază: 1 iunie

În prima fază a deschiderii restaurantelor, programată pentru 1 iunie doar pentru terasele independente şi cele integrate unităţilor de alimentaţie publică, dar şi pentru unităţile take away cu servire la interior, reprezentanţii HORA au agreat cu premierul o distanţă de 1,5 metri între mese şi maximum opt persoane la o masă, măsuri sanitare obligatorii pentru angajaţi (mască, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură), dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fie--care meniu, arată profit.ro.

Fiecare casă de marcat sau punct de servire va avea un ecran de protecţie din plexiglas, iar regulile de distanţare socială vor fi afişate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajaţii având obligaţia de a verifica şi asigura respectarea lor. Angajaţii vor fi obligaţi să poarte mască şi mănuşi şi li se va măsura temperatura la intrarea în tură. Alte măsuri sunt dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 la fiecare staţie de marcat. 

Faza a doua, 15 iunie

Faza a doua a deschiderilor, programată pentru 15 iunie, presupune relaxarea restricţiilor pentru terasele independente şi terasele integrate restaurantelor, pentru interioarele restaurantelor şi pentru unităţile take away cu servire la interior. Spaţii închise, fie că e vorba de restaurante, baruri, cafenele sau autoserviri vor trebui să asigure o distanţă între mese de 1,5 metri, iar la o masă să nu fie mai mult de opt persoane. Măsurile sanitare obligatorii pentru angajaţi prevăd purtatul măştii şi măsurarea temperaturii acestora la intrarea în tură. Restaurantele vor fi dotate cu dozatoare de gel sanitarizant, spaţiile vor fi igienizate şi dezinfectate, iar fiecare meniu va conţine şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19.

Faza a treia, 1 iulie

Aceasta va presupune eliminarea tuturor restricţiilor atât pentru terase, cât şi pentru interioarele restaurantelor, dar acest lucru se va întâmpla în funcţie de numărul infectărilor cu COVID-19 până la acea dată.

Străzi pietonale

În așteptarea deschiderii teraselor, bucureștenii se pot relaxa în weekend la plimbare sau făcând sport pe mai multe artere unde a fost interzis accesul mașinilor. Sâmbătă și duminică, pe arterele pietonale din zona Unirii și Calea Victoriei multe familii au ieșit la aer cu bicicletele și trotinele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net