«Teroristul cu rachete» a fost reţinut. Anchetatorii au găsit componente de bombe la el în casă

Ultima actualizare:
Alarmaţi, cei ameninţaţi au sunat la 112
Alarmaţi, cei ameninţaţi au sunat la 112

Procurorii DIICOT au decis să-l reţină pe Ovidiu Anghelidi, bărbatul de 46 de ani din localitatea Jidvei care, la 1 martie, a sunat la 112 şi a anunţat că Şcoala Americană şi de la Hotelul Sheraton din Bucureşti vor fi atacate cu rachete. În timpul perchezitiilor la locuinţa sa anchetatorii au descoperit substanțe explozive și inflamabile pe care acesta le procurase pentru a construi bombe.

La domiciliul bărbatului s-au mai descoperit înscrisuri olografe privind solicitarea unei sume de 30.000 euro în numele organizației ”Vlad Țepeș”. Perchezițiile din locuința suspectului au durat aproape 20 de ore. El a fost adus, azi dimineaţă, la sediul DIICOT din Bucureşti. Bărbatul ar urma să fie supus unei expertize psihiatrice. Dacă se va constata că a avut discernământ, acesta ar putea 12 ani după gratii.

Cine este bărbatul din Alba ridicat de DIICOT pentru ameninţarea cu rachete

La prima vedere pare un domn distins, îmbrăcat elegant. Dacă îl întâlneşti pentru prima dată, poţi să crezi că este un cercetător, un filozof sau un profesor. În realitate, Ovidiu Anghelidi este bărbatul săltat miercuri de procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată pentru ameninţare teroristă.


    Alarmaţi, cei ameninţaţi au sunat la 112foto: captura Facebook
Alarmaţi, cei ameninţaţi au sunat la 112foto: captura Facebook

Pe 1 martie, un telefon anunţa la 112 că două rachete vor distruge Hotelul Sheraton şi Şcoala Americană din Bucureşti. La finalul mesajului audio, se preciza că organizația ”Vlad Țepeș” revendică ”atentatul”. În acel moment s-a stabilit că apelul a fost făcut de pe o cartelă preplătită. Imediat după anunțuri, centrul Capitalei, unde este hotelul vizat, și zona unde se află Școala Americană au fost împânzite de polițiști și agenți ai SRI. Autoritățile au delimitat zona și au început verificările. Aproximativ 200 de clienți și angajați ai Hotelului Sheraton din Piața Romană au fost scoși în stradă. Și persoanele care se aflau în sediul Fundației Româno-Americane și la Școala Americană au fost evacuate. Din fericire nu a fost nimeni rănit, deoarece ameninţările s-au dovedit a fi false. Anchetatorii au mers pe firul informaţiilor şi abia după şase săptămâni au descoperit că „teroristul”  este Ovidiu Anghelidi, de 46 de ani, din localitatea Jidvei.

Cel ce se prezenta ”geniu de ştiinţă român” a fost găsit după şase săptămâni

Pe internet, Anghelidi se prezintă drept un ”geniu de ştiinţă român”, autor al unor invenţii ”care ar fi făcut ca alţii să îi dea nume de geniu”, scrie adevarul.ro. Pe youtube a publicat o serie de videoclipuri în care citeşte, în română şi engleză, pagini întregi despre aşa-zisa sa activitate ştiinţifică. De asemenea, pe un cont de pe site-ul scribd.com a publicat o declaraţie pe propria răspundere că nu aparţine niciunei organizaţii secrete. Locuieşte împreună cu mama sa într-o casă pe care au cumpărat-o în satul Căpâlna de Jos, comuna Jidvei. Cei doi sunt însă originari din Braşov. Cunoscuţii spun că sunt retraşi faţă de comunitatea din sat.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net