Testele Covid-19, gata în maximum 24 de ore. Se va întâmpla de săptămâna viitoare

Ultima actualizare:

    Procesarea testelor și comunicarea rezultatelor vor dura mai puțin, de săptămâna viitoare
Procesarea testelor și comunicarea rezultatelor vor dura mai puțin, de săptămâna viitoare

De săptămâna viitoare, testele RT-PCR pentru depistarea infectării cu noul coronavirus vor fi procesate în maximum 24 de ore, iar rezultatele vor fi transmise automat către DSP și către pacienți, anunță Ministerul Sănătății, printr-un ordin publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Au fost perioade bune, în vară și toamnă, când se aștepta chiar și o săptămână de la efectuarea testului până la primirea rezultatului. Situația se va remedia, dau asigurări autoritățile, care au pus la punct o platformă informatică ce permite raportarea mai rapidă a rezultatelor către pacienți, DSP, medici de familie. „Pentru reducerea timpilor în colectarea datelor furnizate de autorități și instituțiile implicate, precum și reducerea timpului de informare a persoanelor testate, a fost aprobat Ordinul ministrului Sănătății pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infectia cu virusul SARS CoV- 2”, anunță Ministerul Sănătății, printr-un comunicat.

Rezultatul testelor, anunțat în maximum 24 de ore

„Persoanele care au fost testate vor afla în timp real rezultatul testelor, de asemenea deciziile emise de DSP vor fi transmise automat din sistemul informatic, nemaifiind necesară contactarea DSP-ului. De asemenea se va facilita colaborarea cu medicii de familie”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Astfel, pentru toate probele recoltate la cerere sau conform metodologiei, laboratoarele introduc datele și rezultatele în platforma informatică în maximum 24 de ore de la primirea probei. Rezultatele vor fi transmise automat din aplicație, prin SMS și email, și persoanelor testate. „Buletinele de analiză pozitive vor fi transmise în mod automat și medicului de familie al persoanelor testate, pentru a fi luate în evidență. În cazul în care o persoană testată nu are medic de familie, aceste informatii sunt transmise catre DSP, aceasta avand responsabilitatea de a monitoriza cazul. În cazul în care capacitatea de testare dintr-un județ e depășită, se vor reloca probe în alte județe”, se mai arată în comunicat.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net