UPDATE Tibi Ușeriu pe ultimii 100 km în cursa Yukon Arctic Ultra. Hai, Tibi!

Ultima actualizare:

    Tibi Ușeriu se află pe ultimii 100 km în cursa Yukon Arctic Ultra, cea mai dură cursă din lume. Mai sunt patru concurenți în maraton, iar Tibi este al doileaFoto: tasuleasasocial.ro
Tibi Ușeriu se află pe ultimii 100 km în cursa Yukon Arctic Ultra, cea mai dură cursă din lume. Mai sunt patru concurenți în maraton, iar Tibi este al doileaFoto: tasuleasasocial.ro

Tibi Ușeriu se află pe ultimii 100 km în cursa Yukon Arctic Ultra, cea mai dură cursă din lume. Mai sunt patru concurenți în maraton, iar Tibi este al doilea, după elvețianul Fabian Imfeld, la o distanță de 25 km. Hai, Tibi! Îți ținem pumnii!

Tibi Ușeriu este de neclintit! De șase zile merge prin ger și zăpadă până la genunchi, în cursa Yukon Arctic Ultra, cea mai dură cursă din lume. ”Energia e dusă de mult timp, corpul e praf și el, tot ce mai rămâne e un suflet curat de om care cumva, cumva, găsește o cale de a merge mai departe”, comentează prietenii săi de la Tăsuleasa Social.

Bistrițeanul de 46 de ani este la capătul puterilor, dar se plânge rar. Spune cu calm că este frig. Mai are puțin până termină cursa și este la 25 km în spatele elvețianului Fabian Imfeld. Alți doi concurenți rezistă în cea mai dură cursă din lume.

”De când urmăresc cursele lui Tibi mă tot minunez câtă determinare poate avea. Nu l-am auzit niciodată să spună că e puternic, că e mai bun ca alții, că ar fi cel mai bun sau că ar avea cine știe ce puteri nemaiîntâlnite. Chiar niciodată. Energia e dusă de mult timp, corpul e praf și el, tot ce mai rămâne e un suflet curat de om care cumva, cumva, găsește o cale de a merge mai departe. Și el se minunează, nici el nu știe cum de poate merge mai departe. «Te și temi să te oprești ! Dacă mă opresc, îmi vine să o iau la fugă pe langă sanie, atâta-i de frig!»”, spun prietenii săi de la Tăsuleasa Social.

”Nu poate mânca, așa că energie nu mai are. Fără energie, corpul nu se mai poate încălzi, așa că simte frigul mult mai tare. El e obișnuit să reziste la temperaturi mult mai joase, dar lui i se pare că mai frig de atâta nu a fost niciodată. E semn clar că nu mai are resurse pentru a se încălzi. A luat pe el combinezonul în care intră complet, peste combinezon a luat geaca de puf, cea mare de expediție, și s-a băgat așa în sacul de dormit care rezistă și la -40 grade, și totuși a înghețat de frig. E clar că nu mai are nici un strop de energie în el”, comentează prietenii săi de la Tăsuleasa Social.

Tibi Ușeriu a vorbit din nou cu fratele său, Alin care se plângea că este viscol în Bistrița. ”Aici îi aerul rece și îți faci lifting-ul că nu m-o recunoscut telefonul când l-am luat de dimineață. O trebuit să bag codul pe el”, a glumit Tibi Ușeriu.

”Fără energie, o ia razna și mintea, așa că are și momente în care nu mai e complet lucid. Ați văzut că, pentru prima dată, s-a și rătăcit, după care a reintrat în traseu fără să iși dea seama că e pe poteca cea bună. Nu mai știe în ce zi e și de câte zile e plecat”, spun cei de la Tăsuleasa Social.

UPDATE. Tibi Ușeriu, învins de elvețian la maraton

După 6 zile, 18 ore şi aproximativ 50 de minute, ieri, în jurul orei 15.00, elveţianul Fabian Imfeld , rivalul românului Tibi Ușeriu, a reușit să câștige celebrul maraton Yukon Arctic Ultra. De altfel, cei doi au fost singurii rămași în cursa care s-a desfășurat în nordul Canadei, deși la start au fost 23 de atleți. În momentul terminării cursei de către Imfeld, românul mai avea în jur de 15 mile până la linia de finiş. Elveţianul, care a avut încă din a doua zi de concurs un avans constant, de 35-40 de kilometri, faţă de român, a reuşit să treacă linia de sosire în punctul numit Pelly Crossing, după ce a parcurs circa 490 de kilometri. Tibi Ușeriu a avut mai multe probleme pe parcursul dificilului maraton: lipsa unor elemente importante în echipament, probleme de sănătate și din cauza mâncării. la mijlocul competiției, a pierdut timp prețios și pentru că s-a rătăcit, îndepărtându-se de traseu.

Citește și:

Tibi Ușeriu continuă cursa după 5 zile și 350 de kilometri de mers

Tibi Ușeriu este tot pe locul II la cel mai dur maraton din lume. A mers 290 km

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net