Tibi Ușeriu a străbătut 241 km spre Polul Nord. Au fost minus 34 de grade

Ultima actualizare:

    Tibi Ușeriu a parcurs jumătate din cursă, adică 241 de km. A dormit trei ore, apoi a plecat din nou la drum. ”Îs –34 de grade acum, cu soarele răsărit”Foto: facebook/Tibi Useriu
Tibi Ușeriu a parcurs jumătate din cursă, adică 241 de km. A dormit trei ore, apoi a plecat din nou la drum. ”Îs –34 de grade acum, cu soarele răsărit”Foto: facebook/Tibi Useriu

Zeci de mii de oameni urmăresc cursa extremă a bihoreanului Tibi Ușeriu. După a treia zi, el a parcurs jumătate din cursă, adică 241 de km. A dormit trei ore, apoi a plecat din nou la drum. ”Îs –34 de grade acum, cu soarele răsărit”, a transmis Tibi Ușeriu, prietenilor din țară.

Bistriţeanul Tibi Uşeriu (46 ani) a avut probleme în a treia zi a celui mai dur ultramaraton din lume, Yukon Arctic Ultra. Sportivul a telefonat acasă şi a anunţat că are mari probleme cu stomacul: „efectiv nu mai pot să mânânc nimica”.

După a treia zi de ultramaratonul cel mai dur din lume, Tibi Ușeriu este pe locul II, cu circa 3 ore în urma unui concurent din Elveţia.

”Este frig. D-aia nu am sunat mai devreme că m-am și temut să dau mănușile jos. Am dormit vreo trei ore și amu-s plecat. Am făcut deja vreo 20 de kilometri. Acum în punctul ăsta de control nu ne-o lăsat iară, ne-o ținut afară. Mă, nu te lasă să intri, nici să mănânci, te țin afară și îți dai seama că îi ca și când te oprești tu. Și îi foarte greu să te odihnești, dar în următorul (n.r. punct de control) avem duș. Îs un pic demolat, cum am avut probleme cu stomacul. Acuma uite mi-am făcut un pic de foc, am vrut să beau un ceai. Am făcut un foc că n-ai cum s- stai, dacă nu faci foc nu reziști. Un foc îi fericirea aicea, atâta tăt”, a transmis Tibi Ușeriu, în dimineața de 3 februarie.

Tibi Ușeriu după a treia zi de ultramaratonul de la Polul Nord

Prietenii lui Tibi Ușeriu împărtășesc  toate aventurile bihoreanului, pe pagina tasuleasasocial.ro.

Tibi Ușeriu: ”Am dormit vreo trei ore și amu-s plecat. Am făcut deja vreo 20 de kilometri”
Tibi Ușeriu: ”Am dormit vreo trei ore și amu-s plecat. Am făcut deja vreo 20 de kilometri”

”Temperaturile au scăzut azi noapte (n.r. 2 februarie) la -39 grade Celsius așa că numai 10 au mai rămas în cursă. Cursa s-a transformat treptat într-una de supraviețuire. Puțini reușesc să îndure frigul și dificultatea traseului, așa că e un mare lucru să ajungi la final. După cum ați auzit în ultimul telefon, Tibi se plânge că e foarte frig, dar atâta vreme cât nu zice «Tulai doamne cât o fost de frig»  e semn că e totul în regulă. El credea că au fost vreo -20 grade noaptea, dar de fapt fuseseră -39. E un semn foarte bun, cu frigul se descurcă foarte bine. Vântul bate cu putere și viscolește zăpada, care pe alocuri ajunge până la genunchi, așa că înaintarea este extrem de dificilă. Din pacate Tibi nu are rachete de zăpadă la el, așa că în zonele cu zăpadă mare se afundă până la genunchi în zăpada pufoasă, iar înaintarea este un adevărat calvar. Elvețianul s-a gândit la treaba asta și are rachete de zăpadă la el, așa că a reușit să avanseze față de Tibi, înaintează mult mai ușor prin zăpada mare. Din păcate de aici și până la final tot așa va fi, potecile sunt acoperite de zăpadă proaspătă, iar vântul aduce și el tot timpul zăpadă pe traseu.”

Citește și:

Tibi Uşeriu are probleme cu stomacul în a treia zi a celui mai dur ultramaraton din lume

Tibi Ușeriu a mers 150 km în 40 de ore în ultramaratonul de la Polul Nord

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net