Ticăloşie fără margini: zvastici pe un monument dedicat militarilor isrelieni

Ultima actualizare:

    Monumentul a căzut pradă unor minţi bolnaveFoto: Facebook / Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania
Monumentul a căzut pradă unor minţi bolnaveFoto: Facebook / Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania

Episod îngrozitor în comuna braşoveană Bran! Un monument ridicat în memoria militarilor israelieni a fost murdărit cu simboluri hitleriste. Un cotidian online din Israel relatează despre actul de vandalism din munţii Braşovului, despre care autorităţile române nu aveau cunoştinţă.

Monumentul din satul Şimon, comuna Bran, a fost ridicat după ce şase soldaţi israelieni au murit în zona vârfului Guţanu, într-un accident aviatic. Pe monument şi pe drapelul statului evreu au fost desenate zvastici şi a fost mâzgălit un porc. O imagine cu monumentul devastat a fost publicată duminică pe pagina de Facebook Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania. Informaţia a fost preluată de pe un site de ştiri din Israel, intitulat Ynetnews.com.

A fost deschis dosar penal

Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash, a fost sesizat în legătură cu actul grav de vandalism. Jurnaliştii israelieni mai scriu că ambasadorul a trimis notificări în legătură cu acest incident la Preşedinţia României, la primul ministru şi la Ministerul de Externe. Contactaţi de “Adevarul”, oficialii Poliţiei Braşov spun că s-au autosesizat în legătură cu acest caz şi că a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, care este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti.

Aeronava s-a sfărâmat după coliziunea cu stâncile

Monumentul din Braşov a fost ridicat în memoria celor şase soldaţi israelieni care au murit în zona vârfului Guţanu (2.246 metri), după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit. În urma accidentului aviatic petrecut acum şase ani a decedat şi un militar român, căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea (31 de ani), încadrat la Statul Major al Forţelor Aeriene. Elicopterul israelian de tip CH 53 s-a prăbuşit în cadrul exerciţiului comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010. Din aeronavă nu a mai rămas nimic, cu greu putând fi recunoscut corpul elicopterului, care s-a sfărâmat de Colţii Ţapului. Exerciţiul Blue Sky avea drept obiectiv executarea de misiuni de căutare, de salvare şi de evacuare medicală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net