Tichete de masă 2019. Valoarea tichetelor de masă ar putea fi majorată la 20 de lei

Ultima actualizare:

    Tichetele de masă ar putea fi majorate la 20 de lei
Tichetele de masă ar putea fi majorate la 20 de lei

Valorea tichetelor de masă ar putea fi majorată substanţial, conform unei propuneri legislative iniţiată de cinci deputaţi PSD, proiectul de lege fiind depus la Senat în urmă cu câteva zile. Tichetele de masă ar putea ajunge, în 2019, la valoarea de 20 de lei.

Valoarea nominală a tichetului de masă ar putea creşte de la 15,18 lei, cât este în prezent, la 20 lei, adică o majorare cu peste 24% dacă propunerea legislativă va fi aprobată. În sprijinul propunerii lor de majorare a valorii tichetelor de masă la 20 de lei deputaţii PSD Liviu Ioan Balint, Dumitru Gherman, Violeta Răduţ, Valetriu Andrei Steriu şi Ioan Terea au invocat faptul că valoarea actuală a unui tichet de masă nu este suficientă pentru o masă de prânz, în condiţiile în care cheltuiala medie este de 21,40 lei, scrie adevarul.ro.

„Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru. (...) această problemă rămâne o responsabilitate comună a statului, precum şi a angajatorului (...) Valoarea pe zi a tichetului de masă din România este prinre cele mai mici din Europa (dacă în România valoarea nominală a tichetului este de aproximativ 3,21 euro, în Spania este de 11 euro, în Belgia de 8 euro, în Franţa de 11,04 euro, în Grecia de 6 euro, în Portugalia de 7,63 euro)”, se arată în expunerea de motive. În ceea ce priveşte beneficiile, iniţiatorii arată că şi bugetul de stat va avea de câştigat, având în vedere că tichetele de masă aduc venituri echivalente unei rate de impozitare de 40%, ceea ce înseamnă că majorarea la 20 lei va genera venituri suplimentare la bugetul public.

Tichete de masă 2019. Ce avantaje aduce creșterea valorii

În plus, pentru comercianţii de produse alimentare, restaurante, cantine etc, creşterea valorii nominale a tichetelor de masă 2019 la 20 de lei ar însemna creşterea cifrei de afaceri, în prezent circa 15% din vânzările acestora fiind generate de astfel de tichete valorice. Pe de altă parte, acordarea acestor tichete se face pentru fiecare zi lucrată, ceea ce ar însemna stimularea angajaţilor, angajatorii neavând de suferit, având în vedere că tichetele de masă pot fi deduse din taxele fiscale. „Salariaţii vor avea un beneficiu extra-salarial de valoare semnificativă, cu care vor putea acoperi costul unei mese de prânz în timpul unei zile de lucru. Folosirea tichetelor de masă cu o valoare nominală mai ridicată va creşte puterea de cumpărare a beneficiarilor lor în ceea ce priveşte bugetul personal pentru consumul de alimente. Peste 2,1 milioane de angajaţi, aproape jumătate din populaţia angajată, beneficiază de tichete de masă”, se mai arată în expunerea de motive pentru creșterea valorii tichetelor de masă la 20 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net