TIMBRUL DE MEDIU se va plăti o singură dată

Ultima actualizare:

    Speriaţi că taxa auto va  intra din nou în vigoare, şoferii s-au înghesuit  la înmatriculări,  la  sfârşitul anului trecut
Speriaţi că taxa auto va intra din nou în vigoare, şoferii s-au înghesuit la înmatriculări, la sfârşitul anului trecut

Adio taxă de primă înmatriculare! Proprietarii de maşini vor plăti din acest an un timbru de mediu, în funcţie de nivelul de poluare şi nu după anul de fabricaţie al maşinii, a explicat premierul Ponta.

Înainte de şedinţa de Guvern, acesta a spus că timbrul de mediu se va plăti o singură dată, în funcţie de emisiile de dioxid de carbon ale maşinii.

El a apreciat că taxa de până acum este o aberaţie, pentru că era stabită în funcţie de anul de fabricaţie. „Sper ca din prezentarea publică să înţeleagă toată lumea că taxa se plăteşte o singură dată şi se plăteşte pe criteriul emisiilor de dioxid de carbon. Că acele cazuri erau aberante, în care avea omul o maşină de 10-15 ani, care valorează 500 de euro, pentru care trebuia să plătească 5.000 de euro taxă. Era un caz absolut aberant şi prin aplicarea acelui coeficient de depreciere la maşinile acelea vechi care nu mai valorează mare lucru şi sunt deja în România. Oamenii pot să le înstrăineze, mai ales că ideea este să-şi cumpere altă maşină mai nouă şi mai puţin poluantă, fără să-i punem să plătească taxe de cinci ori decât valorează într-adevăr maşina", a spus Victor Ponta.

În ceea ce îi priveşte pe cei care au plătit deja taxele enorme despre care vorbeşte premierul, banii vor fi înapoiaţi pe măsură ce vin hotărârile judecătoreşti. "Nu mă lasă altfel Curtea de Conturi. Trebuie să existe documentele", a spus Victor Ponta. La închiderea ediţiei, ministrul mediului, Rovana Plumb, se afla încă în şedinţa de guvern unde se stabileau ultimele detalii cu privire la noua taxă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net