Primarul de 60 de ani al Timişoarei, Nicolae Robu, a fost o figură nouă în lumea politică a oraşului de pe Bega, şi a fost ales primar în 2012, după ce a demisionat din funcţia de rector a Universităţii Politehnice din Timişoara. Pe hârtie părea un om impecabil, un intelectual şi totodată un om haios, ce dorea să se asemene cu Boris Johnson, primarul Londrei.


Primarul Robu a ajuns la o performanţă fabuloasă în ceea ce priveşte comunicarea cu cetăţenii pe care îi păstoreşte. Omul Nicolae Robu se face remarcat prin disponibilitatea de care dă dovadă în raport cu cetăţenii, un lucru foarte bun de altfel. Păcat însă că proiectele sale sunt dacă nu absurde, dezamăgitoare.

robu.jpg

proiect
Unul din proiectele lui Nicolae Robu, dezbătut cum altfel dacă nu, pe Facebook
Foto Arhivă Personală

Oraşul şi proiectele sale pentru el sunt dezbătute pe Facebook, o zebră adusă de Primărie s-a sinucis prin înec, a vrut să limiteze numărul porumbeilor din Timişoara cu ajutorul alpiniştilor, pompierilor şi a anticoncepţionalelor, a făcut o pistă de biciclete cu serpentine ca oamenii să nu circule cu viteză, a făcut o fântână luminoasă care se poate controla de pe iPad, vrea să pună taxe pe turnuleţele romilor, vrea să-şi ia casa dacă n-ai bani să o renovezi şi stai în centrul istoric, dar şi multe altele, care pot fi citite pe larg pe Vice.

 
 
Loading...