Timișoara iese din carantină la miezul nopții, în urma deciziei luate de CJSU

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Timișoara va ieși din carantină, miercuri, 31 martie 2021, la miezul nopții, după 24 de zile de restricții suplimentare. Decizia a fost luat miercuri după-amiază, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a propus ieșirea municipiului din carantină, în timp ce Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat prelungirea carantinei. Votul în CJSU a fost copleșitor - 30 de voturi în favoarea ridicării carantinei, cinci voturi au fost pentru prelungirea carantinei, iar trei au fost abțineri.

După cum se știe, un scenariu similiar s-a petrecut în urmă cu aproape două săptămâni, dar decizia locală de ieșire din carantină a fost anulată printr-o decizie de la centru, a șefului DSU, Raed Arafat. Ulterior, autoritățile locale au contestat decizia în justiție, iar Curtea de Apel București le-a dat câștig de cauză. Raed Arafat a anunțat însă că va ataca cu recurs decizia instanței.

De menționat că Timișoara iese din carantină cu o rată de infectare la mia de locuitori de 7,64, mai mare decât cea cu care a intrat în carantină, la 8 martie, când era de 7,49.

Rămân în vigoare restricțiile naționale valabile pentru rata de infectare de peste 7,5 la mia de locuitori - așa cum este cazul Timișoarei: magazine închise la ora 18:00 în cursul săptămânii, circulație restricționată în intervalul orar 20:00 - 5:00, potrivit digi24.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net