Timișoara, primul oraș mare care depășește incidența de 6 la mie. Ce se întâmplă cu școlile

Ultima actualizare:

    Școlile din Timișoara rămân deocamdată deschise, pentru că se ia în calcul rata de incidență din ziua de vineri, când s-a situat sub 6 la miefoto: Inquam Photos
Școlile din Timișoara rămân deocamdată deschise, pentru că se ia în calcul rata de incidență din ziua de vineri, când s-a situat sub 6 la miefoto: Inquam Photos

Timișoara este primul oraș mare din România care depășește incidența de 6 la mia de locuitori. Subprefectul județului Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a explicat la Digi24 ce măsuri sunt de așteptat.

Timișoara a ajuns la incidența de 6,58 de cazuri la mia de locuitori. „Asta înseamnă că, trecând de limita de 6 la mie, va trebui să impunem restricții de circulație pe timpul nopții în weekend, iar majoritatea activităților din industria HoReCa, precum și din zona culturii - festivaluri, concerte etc. - vor trebui să fie anulate în săptămânile următoare”, a anunțat subprefectul de Timiș, potrivit Digi24.

Subprefectul a precizat că sunt 11 localități în județul Timiș, dintre care cea mai importantă este Timișoara, dar și celelalte orășele-satelit din jurul Timișoarei, care au în jur de 20.000 de locuitori, unde s-a atins această incidență. Ca urmare, nunțile, petrecerile, botezurile, alte întruniri cu număr mare de persoane nu vor mai putea avea loc și se vor anula. Nici măcar persoanele vaccinate nu vor primi derogare.

În schimb, cei vaccinați nu se vor supune restricțiilor de circulație pe timpul nopții, însă deocamdată, legislația nu le aduce libertatea de a organiza asemenea evenimente (nunți, petreceri, botezuri etc. ) la o incidență de peste 6 la mie, a precizat subprefectul.

E posibil să se impună purtarea măștii de protecție pe stradă

La incidențe între 6 și 7,5 la mie, circulația este restricționată pentru cei nevaccinați, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după ora 20:00. În aceleași zile, magazinele se vor închide la ora 18:00.

În privința obligativității purtării măștii în aer liber, unele măsuri deja au fost luate pe plan local. Astfel, persoanele care stau la mai puțin de 50 de metri de școli sunt obligate să poarte mască. De asemenea, pe o rază de 25 de metri în jurul tuturor locurilor aglomerate - piețe, târguri, talciocuri, unități spitalicești - masca este obligatorie.

„Dacă vedem că incidența crește - și din păcate spre sfârșitul săptămânii ne așteptăm la o incidență record la ritmul de creștere zilnică -, este posibil să le cerem timișorenilor să poarte mască și pe stradă, în zonele aglomerate”, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu. 

De ce școlile rămân deschise

„În privința școlilor, avem o problemă, pentru că ele se analizează doar în ziua de vineri. Vineri, incidența la Timișoara era sub 6 la mie și nu s-a intrat în scenariul de școală online și nu mai putem corecta asta până vinerea viitoare, deși probabil că mulți părinți și-ar fi dorit să-i țină acasă pe copii”, a spus subprefectul de Timiș. Până vineri, școlile rămân deschise în Timișoara, dar avem foarte multe clase care se închid din cauza înregistrării de cazuri de COVID, a menționat Ovidiu Drăgănescu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net