Timișoara. Tată amendat pentru că a sunat la 112 să reclame că fiica sa a fost umilită la şcoală. Decizia instanței

Ultima actualizare:

    Foto: Eduard Enea
Foto: Eduard Enea

Amendat că a sunat la 112 să reclama că fata sa a fost pusă să curețe toaletele la școală, un arădean a fost scutit într-un final, de la plata acesteia. Judecătorii au anulat amenda, însă nu pe motive de fond, ci de procedură.

Un arădean din localitatea Zărand a cerut în instanță anularea unei amenzi de 1.500 de lei primite în 3 martie pentru că a sunat la 112 să reclame că fiica sa a fost pusă de directoarea şcolii să cureţe toaletele la şcoală. În proces, bărbatul a arătat că, în timp ce se întorcea cu fiica sa de 11 ani de la muncile câmpului, fata i-a spus că este foarte obosită pentru că „directoarea şcolii unde învaţă îi solicită să cureţe toaletele”, scrie adevarul.ro.

Postul de poliție era închis

Imediat ce a auzit grozăvia din gura fetei sale, bărbatul a mers la sediul Poliţiei să reclame situația, însă postul de Poliţie era închis. Astfelș, a decis să sune la 112. În urma apelului, echipajul de Poliţie trimis de bărbat la faţa locului l-a amendat pe bărbat pe motiv că situaţia semnalată prin 112 nu este o urgenţă.

Bărbatul a cerut să fie menţionat în procesul-verbal următoarele: „Am spus la 112 că nu ar fi o urgenţă, numai că vreau să anunţ ce a păţit copilul meu”. Bărbatul a mai povestit în fața judecătorilor că următoarea zi, la şcoală, „fetiţa a fost certată şi mustrată de către directoare,  motiv pentru care a fugit acasă, refuzând să se mai întoarcă la şcoală a doua zi”.

Amenda anulată din cauza unui viciu de procedură

Analizând procesul-verbal, judecătorii au constatat un viciu major de procedură şi au anulat amenda fără să mai analizeze fondul problemei. Mai exact, Judecătoria Chişineu-Criş a constatat că în procesul-verbal nu este menţionată data la care a fost comisă fapta, fiind menţionată doar data la care a fost întocmit procesul-verbal. Sentința nu este definitivă. 

Citește și: 

Amendat că a sunat băut la 112. Era de fapt bâlbâit!

5.000 de lei amendă pentru farsă la 112: Un bărbat din Bistriţa a anunţat că vine din Italia şi are simptome de coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net