Românii aflaţi în căutarea unui trai mai bun nu se duc doar în Italia, în Spania sau în Marea Britanie. Există şi destinaţii mai puţin obişnuite pentru cei care speră să câştige mai bine. Mai mulţi tineri din Arad au ales să muncească în Slovacia, unde ridică blocuri de locuinţe. Printre ei se află şi Alin Kostov (24 de ani), care nu se mai descurca financiar în ţară.


Tânărul arădean spune că nu îi pare rău de alegerea făcută. „Nu-mi este foarte greu, deoarece şi aici tot cu români lucrez, aşa că simt ca şi în ţară. Suntem 13 arădeni care lucrăm în acelaşi loc”, povesteşte Alin Kostov. “Aici se câştigă mult mai bine. Cu banii primiţi trăiesc bine aici, mai trimit şi în ţară şi pot să pun ceva deoparte pentru viitor”, adaugă el. Un muncitor în construcţii câştigă acolo în jur de 1.300 de euro pe lună.

De un an şi jumătate, Alin munceşte la ridicarea unor blocuri într-o localitate aflată la 20 de  kilometri de Bratislava, capitala Slovaciei. Cartierul de blocuri aflate în construcţie este ridicat de români. Kostov spune că apartamentele ridicate de ei se vând cu preţuri cuprinse între 80.000 şi 120.000 de euro. 
Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

 
 
Loading...