Țineți post și de la Facebook, nu doar de la mâncare. Ce spun preoții că aveți voie să faceți în această perioadă

Ultima actualizare:

    În post este păcat să te uiți pe rețelele de socializare
În post este păcat să te uiți pe rețelele de socializare

Măcar până la Crăciun ar trebui să lăsați deoparte Facebook-ul, Instagram-ul și televizorul, ne sfătuiesc preoții. Rețelele de socializare ar trebui înlocuite cu o carte, obicei tot mai rar întâlnit în zilele noastre în râdndul tinerilor.

Postul nu înseamnă doar să te abții de la mâncărurile cu carne, lapte și oră, ci și să faci fapte bune, să nu bârfești și să nu stai cu smartphonul în mână ore în șir. Ce mai bine, dacă tot ai timp liber, ar fi să citești o carte.

Televizorul, sursă de păcate

”Tineretul ar trebui să țină post de la rețelele de socializare, ele ne răpesc destul de mult timp din viața noastră. Și eu am o rețea de socializare, și personală, și a parohiei, însă caut în această perioadă doar să dau informații ce țin de post”, a declarat pentru Observator preot Jean Ion, paroh la Biserica Sfântul Vasile din Constanța.

Până la Crăciun, credincioșii trebuie să stea cât mai puțin și în fața televizorului, pentru că acesta este tot o sursă de bârfă, iar vorbele rele la adresa unei persoane sunt interzise în această perioadă. ”Trebuie să ne apropiem mai mult de Dumnezeu prin rugăciune, prin fapte bune”, mai spune preotul Ion.

Citește și:

A început Postul Crăciunului. De ce sunt interzise plăcerile trupeşti 

Cum ne pregătim pentru Postul Crăciunului. De ce copiii nu au restricții

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net