Titi Aur respiră cu ajutorul unei măşti de oxigen, după ce i-au fost afectați plămânii de Covid: "Nu mă simt prea bine"

Ultima actualizare:

    Titi Aur are plămânii afectați în proporție de 30%Foto: Facebook
Titi Aur are plămânii afectați în proporție de 30%Foto: Facebook

Pilotul Titi Aur este internat în spital, după ce a fost diagnostica cu Covid-19. Acesta are o formă medie de coronavirus și aproape că nu poate respira normal fără masca de oxigen. Pilotul a povestit că se simte destul de rău, însă încearcă să rămână optimist în fața bolii.

Plămânii lui Titi Aur au fost afectați de Covid-19, astfel că acesta nu poate respira fără masca de oxigen. Pilotul face parte din cei 15% din bolnavi de coronavirus cărora boala le afectează plămânii. 

 „Nu mă simt foarte bine, nu pot respira fără mască, și acum am oxigen la nas, niște tubulețe. Încerc să vorbesc puțin cu dumneavoastră, sper că nu prea mult, pentru că mă apucă tusea dacă vorbesc prea mult.

Sunt internat de joi, am fost depistat duminică, am primit tratament acasă pentru că nu aveam afectat plămânul, la toate controalele făcute duminică, dar joi am avut probleme, dificultăți cu respirația și am venit la spital.

La computerul tomograf s-a văzut că ambii plămâni sunt afectați în proporție de 30%, ceea ce înseamnă deja grav. 85% dintre pacienții COVID nu au plâmânii afectați și pot fi tratați acasă, bineînâeles, tot sub supravegherea medicului"., a explicat Titi Aur, pentru Digi24.

"Ideea este să veniți cât mai repede la specialiști și să nu stați acasă, pentru că s-ar putea să fie fatal"

Titi Aur îi sfătuiește pe bolnavii de Covid care se simt rău și prezintă simptome medii sau severe să se prezinte la spital, până nu este prea târziu: 

"Eu fac parte din cei 15% de ghinioniști, cu plămânii afectați, ceea ce înseamnă internare obligatorie, tratament intensiv și urmărite toate analizele. Este foarte multă grijă și implicare din partea personalului medical.

Știam despre COVID, nu fac parte din cei care spun că nu există, am purtat mască mereu, chiar îmi spuneau colegii că nu mi-au văzut fața de un an de zile. Am umblat cu mască, am încercat să mă protejez. Am înțeles că dacă faci parte din cei 85% cu o formă relativ ușoară, poți să treci mai ușor, dar dacă ești ghinionist să fii în cei 15%, este foarte important să ajungi cât mai repede la spital.

Dacă nu ajungi la spital sub supravegherea medicilor și plămânul începe să fie afectat mai mult de 50% - 65%, 70%, atunci munca medicilor devine foarte grea și trebuie să contribuie foarte mult Dumnezeu ca să te poată salva. Sau, dacă ai ghinionul să ai și alte boli grave – diabet, inimă și altele – atunci situația se complică și mai mult, pentru că organismul trebuie să lupte cu mai multe boli, și asta este foarte greu.

Ideea este să veniți cât mai repede la specialiști și să nu stați acasă, pentru că s-ar putea să fie fatal."

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net