Toamna vine odată cu echinocțiul, pe 23 septembrie

Ultima actualizare:

    Anul acesta, toamna vine odată cu echinocțiul, pe 23 septembrieFOTO: Click!
Anul acesta, toamna vine odată cu echinocțiul, pe 23 septembrieFOTO: Click!

Vara este pe ducă. Duminică, 23 septembrie, odată cu echinocțiul de toamnă, temperaturile vor coborî la valorile normale pentru această perioadă. Iată cum va fi vremea în septembrie!

Anul acesta, anotimpurile au luat-o razna. A fost viscol în martie, în iunie a plouat zile în șir, iar acum, în septembrie sunt temperaturi ca vara.

Vremea în septembrie

Vremea în luna septembrie a fost foarte caldă, cu temperaturi de 30 de grade în toată țara. Și zilele acestea vor fi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă. ”Într-adevăr, temperaturile sunt mai ridicate decât ar fi firesc la această dat. Până duminică, se vor înregistra valori de 28 – 29 de grade. Pentru această perioadă, ar fi normal să se înregistreze 18 – 25 de grade, mai cald în sud”, ne-a explicat Meda Georgescu, meteorolog ANM.

Însă, pe timpul nopții, astăzi, 20 septembrie, s-au înregistrat temperaturi minime scăzute: au fost 1 grad la Miercurea Ciuc, 3,5 grade la Joseni, 2,4 la Întorsura Buzăului și 10 grade la București.

Când vine toamna

Un val de aer rece coboară din nordul Rusiei și va ajunge în nordul țării noastre duminică, 23 septembrie. Din această cauză, temperaturile vor coborî brusc de la 29 de grade, la 19 grade în Bucovina și la 22 de grade în sudul țării, inclusiv la București. Luni, pe măsură ce se deplasează spre sud, aerul rece va aduce la Suceava temperaturi de cel mult 17 grade la prânz și 8 grade în timpul nopții. Duminică, 23 septembrie, dinspre Marea Neagră intră în țara noastră un front de aer umed care va aduce ploi slabe în Muntenia și Dobrogea.

Vremea din septembrie ajunge la normal duminică, 23 septembrie, adică la temperaturi de 18 – 25 de grade. Este ziua când este echinocțiul de toamnă. Potrivit calendarului, echinocțiul va avea loc pe 23 septembrie, la ora 1.54. Ceea ce înseamnă că ziua și noaptea vor fi egale ca durată pe orice loc de pe planetă, după care va fi din ce în ce mai scurtă, până în 21 decembrie când va începe din nou să crească.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net