Toate școlile din municipiul Galaţi vor funcţiona în scenariul galben, din cauza cazurilor noi de Covid-19

Ultima actualizare:

    Școlile din municipiul Galați vor trece la scenariul galbenfoto: Shutterstock
Școlile din municipiul Galați vor trece la scenariul galbenfoto: Shutterstock

Toate şcolile din municipiul Galaţi, dar şi din localităţile Cudalbi, Folteşti şi Vânători vor funcţiona, în perioada următoare, după scenariul galben. Decizia a fost luată de autorităţi după ce s-a constatat că rata de infectare cu noul coronavirus a crescut destul de mult, depăşind 1 la mia de locuitori.

Municipiul Galaţi şi alte trei localităţi din judeţ au depăşit pragul de 1 la mie în ceea ce priveşte rata de infectare, astfel că trec în scenariul galben, cel care presupune ca o parte dintre elevi să meargă la şcoală, ceilalţi făcând cursuri online.

"În urma adresei transmise de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, cu privire la gradul de incidenţă al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul judeţului Galaţi, s-a constatat că patru localităţi depăşesc pragul de 1 la mie. Acestea sunt: municipiul Galaţi, comuna Vânători, comuna Cudalbi şi comuna Folteşti. Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi, care se aflau pe scenariul I (verde), precum şi pentru cele din comunele Vânători şi Cudalbi. Comuna Folteşti se afla deja în scenariul galben de funcţionare, iar şcolile vor continua în acest mod până la scăderea incidenţei sub 1 la mie”, a transmis, marţi, Prefectura Galaţi, citată de News.ro.

Citește și:

Roșu, galben, verde. Ce înseamnă cele 3 scenarii ale începerii școlii. Iohannis, răspunsuri la 7 întrebări care "ard"

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi, au fost înregistrate 53 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 4.221.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net