Tomis Eye, noua atracție de pe litoralul românesc. Imagini spectaculoase de la montarea roții

Ultima actualizare:

    Tomis Eye este pe faleza Cazinoului din Constanța
Tomis Eye este pe faleza Cazinoului din Constanța

Litoralul românesc își așteaptă turiștii cu o nouă atracție: o roată panoramică de tipul celebrei London Eye a fost inaugurată în acest weekend pe faleza Cazinoului din Constanța. Internauții au numit-o Tomis Eye și i-au făcut inclusiv pagină de Instagram. De sus, de la 36 de metri înălțime, priveliștea asupra mării și portului îți taie răsuflarea.

Tomis Eye. Marea, portul Constanța și Cazinoul se pot vedea de la 36 de metri înălțime 

Apusul, marea, Cazinoul din Constanța și portul s-au văzut bine de la înălțime, din „Tomis Eye”. Roata panoramică a fost inaugurată vineri seara, iar turiștii au profitat în acest weekend de noua atracție a litoralului. „Roata are o înălțime de 36 de metri, cât un bloc cu 8 etaje. Are 26 de gondole, dintre care una VIP și una pentru persoane cu dizabilități. Fiecare cabină are o capacitate de 6 persoane, însă acum, în contextul pandemiei, nu au voie mai mult de patru persoane din aceeași familie și mai mult de două persoane din familii diferite. Cabinele se dezinfectează după fiecare utilizator”, explică Alin Constantinescu, expert tehnic și consultant al lucrării, responsabil cu securitatea și verificarea tehnică a instalațiilor. Potrivit acestuia, lucrările de montare a gigantei roți au durat fix 8 zile, joi s-au făcut probele, iar vineri seara a fost inaugurată.  

Și noaptea te poți bucura de o priveliște spectaculoasă
Și noaptea te poți bucura de o priveliște spectaculoasă

Avem 5 astfel de roți panoramice în România

Turiștii prezenți în acest weekend pe litoral nu au ratat ocazia de a vedea marea de sus și au umplut rețelele de socializare cu poze spectaculoase. Potrivit expertului tehnic, mai sunt 4 astfel de roți în România. „Una este în Parcul Tei din București și am inaugurat-o în urmă cu exact 4 ani. Altele sunt în Parcul Herăstrău și în Orășelul Copiilor din București. În provincie, pe lângă cea de la Constanța, mai e una în Cluj, care se montează doar pentru Untold. Toate oferă panorame superbe, însă cea de la malul mării e cumva unică, atât pentru faptul că tehnologia de fabricație e mai avansată, cât și pentru că poți vedea răsăritul și apusul pe mare, de sus. Plus toată zona istorică a Constanței, portul și Cazinoul”, mai spune Alin Constantinescu, președintele Comitetului Tehnic de Standardizare CT 66.  

Alin Constantinescu, expert tehnic și consultant al lucrării
Alin Constantinescu, expert tehnic și consultant al lucrării

Prețul unui bilet este de 20 de lei. Persoanele cu dizabilități, dar și elevii din Constanța care au obținut note de 10 la examenele vor avea gratuitate. Pensionarii au o reducere de 50%. Iată mai jos un filmuleț care cuprinde, în doar trei minute, întreg procesul de montare a roții Tomis Eye!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net