TOP cele mai slabe şcoli din Capitală. Au contat mediile de la Evaluarea națională 2019

Ultima actualizare:

    Inspectoratul Școlar București (ISMB) a realizat o analiză a rezultatelor la Evaluarea națională din acest anFOTO: adevarul.ro
Inspectoratul Școlar București (ISMB) a realizat o analiză a rezultatelor la Evaluarea națională din acest anFOTO: adevarul.ro

Rezultatele școlare sunt tot mai slabe, de la an, la an. Avem elevi olimpici, profesori de elită, dar și foarte mulți copii cărora nu le place să învețe. În București, a fost făcută o analiză din care reiese care sunt cele mai slabe școli.

În Bucureşti există 222 de unităţi de învăţământ. Inspectoratul Școlar (ISMB) a realizat o analiză a rezultatelor la Evaluarea națională din acest an, scrie adevarul.ro.

ISMB şi Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CRBRAE) au realizat un top al celor mai slabe şcoli din Capitală, luând în calcul şcolile private şi cele publice, după un set de criterii de performanţă, cum ar fi rata de promovare la Evaluarea Naţională sau rata mediilor de 10.

Clasamentul arată astfel:

Locul I este ocupat de Şcoala Gimnazială nr. 168 (Sectorul 6), cu un punctaj de 1,62 dintr-un total de 5, locul II de Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev” (Sectorul 1), cu  1,71 şi locul III de Şcoala Gimnazială nr. 184 (Sectorul 2), cu 1,73.

Pe locul patru se află Liceul Teoretic „Decebal” (Sectorul 3), cu 1,74, locul cinci este ocupat de Şcoala Gimnazială „Rut” (Sectorul 5), care are punctajul 1,80, pe locul şase se află o altă şcoală din sectorul 5, Şcoala Gimnazială nr. 136 – 1,84.

Şcoala Gimnazială ”„Barbu Delavrancea” (Sectorul 3) – 1,86, se află pe locul şapte, iar pe locul opt Şcoala Gimnazială Specială pentru Surzi nr. 1 (Sectorul 2) – 1,92.

Pe nouă se află Şcoala Gimnazială nr. 134  (Sectorul 5) – 1,97 şi pe zece Şcoala Gimnazială nr. 161 (Sectorul 6) - 1, 96.

Cum s-a realizat TOP cele mai slabe şcoli din Capitală

Criteriile de clasificare ale ISMB şi CRBARE au fost următoarele:

  • Rata de promovare la Evaluarea Naţională (numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5 raportat la numărul de candidaţi prezenţi);
  • Rata de success a absolvirii (numărul candidaţilor cu media la Evaluarea Naţională mai mare sau egală cu 5, raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a);
  • Rata de absolvire (numărul absolvenţilor clasei a VIII-a raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a VIII-a);
  • Rata de prezenţă la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a (numărul absolvenţilor prezenţi la Evaluarea Naţională raportat la numărul de candidaţi înscrişi, Rata mediilor între 9 şi 9,50 (ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 şi mai mici decât 9,50 din numărul candidaţilor prezenţi.
  • Rata mediilor între 9,50 şi 10, (ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 şi mai mici decât 10 din numărul candidaţilor prezenţi) şi Rata mediilor de 10 (ponderea mediilor de 10 din numărul candidaţilor înscrişi prezenţi.

Citește și:

Topul liceelor din București. Cele mai bune colegii din sectoarele Capitalei

Topul universităților din România. Cine este pe primul loc

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net