Torționarul Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Torționarul comunist Alexandru Vișinescu și-a aflat sentințaFoto: adevarul.ro
Torționarul comunist Alexandru Vișinescu și-a aflat sentințaFoto: adevarul.ro

Alexandru Vișinescu (90 de ani), fost comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, a primit 20 de ani de închisoare, vineri (24 iulie), în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanității. Procurorii au cerut instanței să îi aplice torționarului comunist o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

Procesul a durat 10 luni, iar decizia luată de Curtea de Apel București poate fi contestată. Alexandru Vișinescu nu a fost prezent la pronunțarea deciziei judecătorilor, conform Digi24. Judecătorii au mai decis interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani și degradarea militară a acestuia.

Vișinescu este primul torționar care a fost trimis în judecată pentru crime împotriva umanității. Procurorii susțin că, în perioada 1956-1963, când era comandantul Penitenciarului Râmnicu Sărat, i-a  supus pe deținuții politici la torturi grele. Zeci de supraviețuitoriși rude ai deținuților politici au depus mărturii în instanță, împotriva torționarului comunist.

Printre victimele lui Alexandru Vișinescu se numără Ion Diaconescu, Corneliu Coposu și Ion Mihalache, potrivit procurorilor. Aceștia au început ancheta în iulie 2013, la o jumătate de secol de la comiterea crimelor.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net