Torționarul Vișinescu ar putea ieși din închisoare. Motivul te va mâhni

Ultima actualizare:

    Alexandru Vișinescu, 91 ani, a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru torturarea a 12 deținuți
Alexandru Vișinescu, 91 ani, a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru torturarea a 12 deținuți

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat (Buzău) Alexandru Vișinescu, condamnat pentru torturarea mai multor deținuți politici, ar putea fi eliberat din închisoare peste trei săptămâni. Culmea, motivul eliberării ar putea fi acela că nu face față condițiilor de detenție, fiind înaintat în vârstă (91 de ani) și suferind de mai multe boli. Decizia aparține medicilor penitenciarului.

Alexandru Vișinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate deținuților, este cel mai vârstnic pușcăriaș din România. La cei 91 de ani ai săi, torționarul de la „Râmnicu Sărat” suferă de demență și Alzheimer și, pe aceste considerente ar putea fi declarat inapt pentru a fi încarcerat. În acest moment, Vișinescu se află în plin proces de analiză a stării de sănătate și de carantină la Penitenciarul Rahova, informează b1tv.ro. El ar putea fi eliberat după aceste 21 de zile de testări, dacă medicii vor stabili că detenția îi poate pune în pericol viața sau sănătatea. Culmea, victimele sale și rudele acestora au văzut în condamnarea sa o răsplată firească pentru tot răul provocat „dușmanilor poporului” de regimul comunist.

În fața instanței, Vișinescu a pledat nevinovat de acuzațiile care i se aduc, declarând că a făcut ceea ce i s-a spus. „În condiţiile de atunci, mi-am dovedit corectitudinea. Vă rog să apreciaţi sinceritatea mea. Am dovedit corectitudine. De asta m-au trimis la Râmnicu Sărat. Direcţia Generală a Penitenciarelor trebuia să intervină. Am fost mult timp servitor”, a declarat acesta.

Rechizitoriul procurorilor este, însă, mult mai aspru cu cel care a susținut în fața magistraților că a urmat doar niște ordine. Conform documentului de acuzare, Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, „a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net