Torţionarul Vişinescu va fi eliberat?

Ultima actualizare:

    Alexandru Vișinescu este la 92 de ani, cel mai vâstnic deținut din România
Alexandru Vișinescu este la 92 de ani, cel mai vâstnic deținut din România

92 de ani. Aceasta este vârsta torționarului Alexandru Vișinescu, fostul șef al Penitenciarului Râmnicu-Sărat, condamnat la 20 de ani închisoare pentru crime împotriva umanității. Înalta Curte de Casație și Justiție decide joi dacă îl scapă pe cel mai bătrân deținut român de pușcărie, pe motive medicale, anunță news.ro.

În prima fază, pe 1 martie 2018, Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei de 20 de ani de închisoare. În apărarea lui Vișinescu, apărătorul său a susținut că  fostul comandant de penitenciar are nevoie de însoţitor permanent..

Alexandru Vişinescu este un fost comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, (perioada 1956-1963), care a deţinut şi alte poziţii în sistemul penitenciar comunist, cum ar fi închisoarea Jilava, la începutul anilor '50. El a fost denunţat de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc pe 30 iulie 2013 pentru omor deosebit de grav. Tratamentul din pușcărie era atât de dur, încât au murit 12 deținuți.  

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat definitiv, în 10 februarie 2016, iar dosarul în care a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii, a fost o premieră din punct de vedere judiciar. Vişinescu este primul inculpat care a fost condamnat pentru fapte comise cu peste 50 de ani în urmă.

Procurorii Parchetului Instanţei Supreme, l-au acuzat pe Vişinescu că în în penitenciarul pe care îl conducea, deţinuţii erau torturaţi fizic şi psihic, nu primeau medicamente şi îngrijire medicală, iar regimul impus nu asigura condiţiile minime de supravieţuire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net