Tortura din orfelinatul groazei. ”N-ați fost doriți la naștere”

Ultima actualizare:

    Cristina și Nicoale sufereau pentru că erau singuri pe lume
Cristina și Nicoale sufereau pentru că erau singuri pe lume

Tragedia din centrul de plasament din Craiova scoate la iveală detalii șocante. Cei doi copii și-ar fi luat viața din cauza torturii psihice la care erau supuși de angajați.

Aneta Toma, femeia care a crescut-o de la șapte luni, în regim de plasament, pe Cristina Drodar (14 ani) îi acuză pe cei de la Protecția Copilului Dolj de moartea fetei.

”După ce mi-au retras atestatul, i-am acţionat în instanţă şi, de atunci, au făcut tot posibilul să nu îmi pot lua fetiţa acasă. Timp de doi ani a suferit enorm, iar din această cauză s-a spânzurat. Cristina era viitorul meu şi viaţa mea. Sistemul a ucis-o. Mi-au spus că masa din bucătărie din casa mea este prea mică şi am fost nevoită să o schimb. În urma cu doi, mi-au spus că nu am suficient spaţiu unde să o cresc pe Cristina. Dar 11 ani nu au văzut acest lucru? Fetiţa avea camera ei, iar eu am făcut tot posibilul să îi ofer absolut totul. Am cerut să o primesc în plasament fără bani, dar nici aşa nu au vrut. Îngerul meu s-a sinucis când a aflat că nu mai poate să se reîntoarcă acasă”, a povestit femeia.

Aneta Toma a crescut-o pe Cristina de la șapte luni și este de părere că sistemul i-a ucis fata
Aneta Toma a crescut-o pe Cristina de la șapte luni și este de părere că sistemul i-a ucis fata

Cristina s-a spânzurat, Nicolae s-a aruncat de pe bloc

Pe 2 decembrie, Cristina s-a s-a spânzurat de țeava de la gaze și a lăsat un bilet de adio: ”Mami, te iubesc! De ce nu ai luptat pentru mine? Din păcate, ea nu a fost singura victimă a sistemului.

Nicoale Cristea (19 ani), prietenul ei cel mai bun, care locuia în același centru de plasament, s-a aruncat de pe un bloc din Craiova, pe 6 decembrie.

Potrivit adevărul.ro, colegii celor doi tineri au declarat că unii angajaţii din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului aveau un comportament verbal violent faţă de ei.

„Pe Cristina o jigneau tot timpul şi îi spuneau că a fost părăsită de toată lumea, iar lui Nicu îi spuneau că nu a fost dorit de la naştere de familie“, a povestit, sub protecţia anoinmatului, unul dintre prietenii celor doi tineri. Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj a declarat că a demarat o anchetă, însă, până acum, nimeni nu a fost tras la răspundere.

Șeful DGASPC Craiova: ”Nu are nimeni ce să-și reproșeze”

”A fost declanaşată o celulă de criză, însă la nivelul instituţiei nu are nimeni ce să-şi reproşeze”, a declarat, pentru Adevărul, Florin Stancu, şeful DGASPC, care a precizat că s-au luat măsuri suplimentare de securizare a copiilor din acest sistem, arătând că s-a dublat personalul din casele de tip familial.

11 copii au ajuns la Spitalul de Psihiatrie

Nicoale a postat pe pagina de Facebook înainte de a se sinucide că: „Suferinţa din sufletul meu nu o poate calma nimeni. Aşa că preţuiţi viaţa, pentru ca e una singura. Vă pup. Adio!”.

Nici un angajat nu a văzut mesajul, pe motiv că ei nu stau să monitorizeze conturile de socializare ale copiilor.

În prezent, 11 copii din același centru de plasament au ajuns la Spitalul de Psihiatrie din Craiova şi au avut nevoie de consiliere.

Tudorel Udriştoiu, managerul unităţii medicale, a declarat că sunt marcaţi de aceste evenimente, iar gânduri sinucigaşe au avut cu toţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net