Toţi turiştii morţi în Muntenegru, identificaţi. 13 au fost luaţi acasă de rude

Ultima actualizare:

Începând cu rele 23.00, marţi noapte, opt medici legişti (cinci români şi trei din Muntenegru) au făcut toate eforturile posibile să încheie cu bine misiunea de identificare a celor decedaţi. Bineînţeles, un rol decisiv l-au avut membrii familiilor acestora, chemaţi de autorităţi la IML încă de seara.

“Au fost identificate toate cadavrele, multe dintre ele au fost ridicate de către familie şi, la cererea familiilor, au rămas unele cazuri care vor fi ridicate mâine-poimâine, în funcţie de dorinţa familiei şi de pregătirile lor”, a spus Salem Abdu, medic legist şef la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Întrebat despre starea în care erau cadavrele, acestea a răspuns că toate prezintă politraumatisme şi leziuni grave, anunţă Mediafax. “Dar aceasta nu ne-a împiedicat să le identificăm pe toate şi procedura a fost încheiată cu success”, a spus Salem Abdu.

Medicul legist a adăugat că până la anunţul său, făcut în jurul orei 3.00, în noaptea de marţi spre miercuri, au fost eliberate majoritatea certificatelor de deces, celelalte fiind în curs de redactare, documentele urmând să fie eliberate până miercuri dimineaţă. La acea oră, la INML mai erau cinci cadavre.

Trupurile celor 18 persoane care şi-au piedut viaţa în accidentul din Muntenegru au fost aduse în ţară, marţi seară, în jurul orei 22.00. După o ceremonie relogioasă, acestea au fost duse la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), pentru identificare.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj.

Duminică după-amiază, în jurul orei 18.00, un autocar în care se aflau 47 de români s-a prăbuşit în gol de la 40 de metri, în apropiere de capitala Muntenegrului, Podgorica. În urma impactului, 18 persoane şi-au pierdut viaţa pe loc, iar celelalte 29 au fost rănite. În cursul zilei de marţi, trupurile decadţilor au fost repatriate, iar răniţii au fost aduşi în ţară şi internaţi în patru spitale din Bucureşti. 

Citeşte şi Accidentul din Muntenegru în imagini. Reconstituirea VIDEO a tragediei

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net