Totul despre centrele de vaccinare drive-thru. Ce sunt. Când vor fi deschise. Care va fi procedura

Ultima actualizare:

    Centrele de vaccinare drive thru vor fi operaționale la sfârșitul luniiSursa foto: EPA/EFE
Centrele de vaccinare drive thru vor fi operaționale la sfârșitul luniiSursa foto: EPA/EFE

Centrele de vaccinare drive-thru nu sunt un concept nou în Europa, însă în România nu s-a auzit despre ele. Cel puțin nu până acum, căci luni Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a explicat ce înseamnă și când vor apărea și la noi.

Campania de vaccinare continuă în galop se pare, căci autoritățile vor să introducă așa numitele centre de vaccinare drive thru. Mai pe înțelesul tuturor, este vorba despre centre de vaccinare unde vii cu mașina și ești imunizat direct de la volan. Vorba vine..căci poți lua și un taxi. Ideea e că nu te dai jos din mașină, doar scoți brațul pe geam.

Ce sunt centrele de vaccinare drive-thru

Centrele de vaccinare drive thru sunt centre organizate în aer liber, unde omul vine cu mașina personală sau cu un mijloc de transport în comun gen taxi sau Uber. E ca și cum te-ai duce la un fast food să-ți iei mâncare la pachet. Diferența e că nu-ți cumperi hamburgeri, ci te imunizezi împotriva Covid-19. Acestea vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie, informează Agerpres.

Ce ser primești dacă vii la centrul drive thru

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare, scrie Digi24.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. 

Ce documente să ai la tine

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a explicat medicul militar.

În aceste centre de vaccinare drive thru vor fi imunizate aproximativ 400 de pe persoane pe zi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net