Totul despre noii membri ai guvernului condus de Sorin Grindeanu

Ultima actualizare:

    18 bărbați și 8 femei vor conduce ministerelefoto: Inquam
18 bărbați și 8 femei vor conduce ministerelefoto: Inquam

Avem Guvern nou-nouț! 18 bărbați și 8 femei vor conduce ministerele și-i vor raporta premierului Sorin Grindeanu ce au făcut ca să respecte promisiunile electorale ale PSD-ului. Treabă e de făcut, nu glumă.

Astăzi, cei 26 de miniștrii vor fi audiați în comisiile de specialitate din Parlament, vor primi votul de investură iar apoi vor depune jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis. Apoi, vor ”tura” motoarele. Click! vă spune cine sunt noii locatari de la Palatul Victoria.

Vicepremier şi ministrul Dezvoltării, Administrației și Fondurilor Europene


    Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh (52 de ani) a fost aleasă inițial de Liviu Dragnea pentru funcția de prim-ministru, dar președintele Klaus Iohannis a respins propunerea. Sevil Shhaideh este căsătorită cu un cetățean sirian - Akram Shhaideh, despre care Rise Project a scris că este un apărător al regimului președintelui Bashar Al Assad, acuzat de ONU de crime împotriva propriului popor. Este o apropiată a lui Dragnea și a fost în 2015, timp de șase luni, ministru al Dezvoltării Regionale, preluând mandatul chiar de la președintele PSD.

Vicepremier şi ministrul mediului

În vârstă de 38 de ani, Daniel Constantin a intrat în politică în anul 2006, fiind promovat şi susţinut de Dan Voiculescu, căruia i-a succedat la conducerea Partidului Conservator. El a fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Guvernul Ponta, dar şi vicepremier în al treilea Cabinet condus de Victor Ponta. Este căsătorit şi are doi copii. Potrivit declaraţiei de avere, deţine, împreună cu soţia sa, un teren intravilan în Corbeanca, precum şi o casă de 340 mp. El a câştigat, în ultimul an fiscal, 121.386 lei.

Ministrul Transporturilor

Răzvan Alexandru Cuc (33 de ani), deputat PSD, în prezent director general al Zonei Libere Giurgiu. Este al doilea într-un top al tinereții după colegul său de la Dialog Social. El nu este un novice în minister, a fost secretar de stat la Transporturi, numit in octombrie 2015 de Victor Ponta. Cuc a fost dat afară de la Transporturi în mai 2016 de premierul Cioloș după ce s-a dovedit că ar fi participat la un miting electoral PSD in Giurgiu. Anterior, a fost director, consilier judeţean şi purtător de cuvânt al PSD.

Ministrul de Finanțe

Deputatul PSD Viorel Ştefan, 62 de ani, șeful comisiei de buget finanţe a Camerei Deputaţilor, a mai fost în cărți pentru preluarea aceluiași minister imediat după arestarea fostului ministru Darius Valcov, dar premierul de atunci l-a preferat pe Eugen Teodorovici. Ştefan este membru PSD din 1993, iar înainte de Revoluție a lucrat în cadrul Navrom, companie de transport fluvial de stat.

Ministrul Energiei

Toma-Florin Petcu (38 de ani) e vicepreşedinte ALDE, liderul organizației de Giurgiu și se află la primul său mandat de deputat. ”Este liderul organizației locale ALDE care a luat al doilea scor pe țară la alegerile parlamentare”, a explicat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.  Potrivit CV-ului, a deţinut mai multe funcţii în administraţia publică. Ultima dintre ele a fost la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, în perioada decembrie 2015- mai 2016, în calitate de președinte. Este inginer constructor.

Ministrul pentru Fonduri Europene

Mihaela Toader, propusă de PSD, provine din rândul directorilor instituției. Toader va fi practic subalterna lui Sevil Shhaideh, propusă pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale. Din martie 2013, ea a ocupat funcţia de director al Unităţii de Analiză, Programare şi Evaluare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene. Pe timpul mandatului Cioloș ea s-a aflat în concediul postnatal.

Ministrul Afacerilor Externe


    Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Teodor Meleșcanu, fost şef al SIE, fost candidat la alegerile prezidențiale și de patru ori ministru, revine la conducerea Ministerului Afacerilor Externe. La cei 75 de ani ai săi este cel mai bătrân ministru din Guvernul Grindeanu. El a plecat de la cârma MAE de 2 ani, după scandalul care a marcat organizarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014 în diaspora.

Ministru delegat pentru Afaceri Europene


    Ana Birchall
Ana Birchall

Ana Birchall (44 de ani) este vicepreşedinte PSD, provine din organizaţia judeţeană Vaslui şi este încă un apropiat al lui Liviu Dragnea. A fost consilier pe probleme de politică externă al preşedintelui pesedist Liviu Dragnea. De-a lungul timpului, numele său a fost legat de mai multe controverse, referitoare la finanţări de campanie din perioada în care Mircea Geoană era liderul PSD.

Ministrul Economiei

Alexandru Petrescu a fost director general al Poștei Române din iunie 2014, având și calitatea de vicepreședinte PSD Diaspora. Petrescu are dublă cetățenie, română și britanică, este licenţiat în economie la University of Wales, fiind specializat în Business Administration. La Londra a deținut mai multe poziții de conducere în sistemul financiar-bancar. A deținut și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al CFR Călători.

Ministrul Apelor și Pădurilor

Adriana Petcu provine din sistem și a fost director în cadrul Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița din 2010 până în prezent. În 2014, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţă unui confict de interese în ceea ce o privește, însă aceasta a câştigat procesul.

Ministrul de Interne

Carmen Daniela Dan (47 de ani) a fost prefect de Teleorman în perioada martie - octombrie 2016, înainte ocupând funcția de subprefect și se poate spune că poartă ștampila ”garantat Dragnea”. A demisionat din funcția de prefect pentru a candida la Senat din partea PSD, unde a și fost cap de listă. Carmen Daniela Dan a fost consilier juridic și director executiv la Consiliul Județean Teleorman, din 2002 până în iunie 2012, lucrând alături de Liviu Dragnea.

Ministrul Sănătății

Florian Dorel Bodog (45 de ani), senator și fost secretar de stat în ministerul pe care îl va conduce, a cunoscut o ascensiune profesională rapidă în ultimii ani. De profesie medic chirurg, decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie la Universitatea din Oradea, s-a confruntat în ultima perioada  cu suspiciuni de plagiat și de nereguli privind activitatea sa academică.

Ministrul Justiției

Deputatul PSD Florin Iordache (57 de ani) a fost președintele Camerei Deputaților, după revocarea lui Valeriu Zgonea în iunie 2016 şi până la alegerea lui Liviu Dragnea. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, calificarea de bază este cea de inginer, iar Facultatea de Drept a absolvit-o în 2002.

Ministrul Apărării

Senatorul PSD Gabriel Beniamin Leș (41 de ani) este singurul membru din noul Executiv care ocupa o funcție la vârf și în Guvernul Cioloș, fiind secretar de stat în MApN pentru armament. El a fost numit de fostul premier Victor Ponta, dar a rămas și în Guvernul Ciolos. Leș, fost viceprimar şi director APIA (Agenţia pentru Plăţi în Agricultură) Satu Mare, este licențiat în economie, dar a făcut și cursuri la Colegiul Național de Apărare.

Ministrul Muncii


    Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu are 43 de ani și este în prezent primar al Craiovei.  A urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare şi a devenit doctor în Sociologie la Universitatea din Bucureşti. A fost în 1991 membru fondator al Partidului România Mare, din 1993 conducând Organizaţia de Tineret a partidului. În prezent, este preşedintele organizaţiei municipale PSD Craiova şi vicepreşedinte al partidului. În iulie, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită şi spălare de bani.

Ministerul Agriculturii

Petre Daea (67 de ani) nominalizat este printre oamenii care au făcut totdeauna politica în domeniu. A mai ocupat această funcţie și în Guvernul Adrian Năstase şi este considerat de 10 ani eminența cenușie a tot ce înseamnă reguli PSD în agricultură. S-a ferit de scandaluri, dar numele său este legat de concesionarea Insulei Mari a Brăilei, unul dintre cele mai fertile terenuri din Romania, către omul de afaceri Culiță Tărâță, decedat între timp.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale


    Ionuț Vulpescu
Ionuț Vulpescu

Ionuț Vulpescu are 40 de ani a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă și are un doctorat în Filosofie. A mai fost ministru al Culturii în Guvernul Ponta, din decembrie 2014 până în noiembrie 2015. În perioada 2012-2016 a fost deputat și șeful de cabinet al fostului președinte Ion Iliescu.

Ministrul Educației

Pavel Năstase (65 de ani) este cel mai puternic om din Academia de Studii Economice, fost rector (2012-2014) și actual președinte al Senatului instituției. El este considerat un apropiat al PSD și mai ales al lui Viorel Hrebenciuc și este departe de a fi un profesor sărac. Are depozite de peste 1,5 milioane de lei, 135.000 de euro si 35.000 de dolari. El preda informatica de gestiune, fiind la baza analist şi programator.

Ministrul Cercetării

Senatorul social-democrat Şerban Constantin Valeca (60 de ani) este președintele filialei PSD Argeş şi a mai condus acest minister. Este inginer de profesie și are în Pitești un centru celebru de arte marțiale. În prezent este președintele Consiliului Științific al Institutului de Cercetare Nucleară din Pitești.

Ministrul Tineretului și Sportului

Șeful sportului va fi Marius Alexandru Dunca (37 de ani), de profesie inginer mecanic. Este președintele PSD Brașov și cea mai important funcție pe care a deținut-o până acum a fost cea de președinte al Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. În noiembrie 2015, a fost demis de premierul Victor Ponta, după tragedia de la clubul Colectiv. La capitolul avere, stă modest: are trecut în declarația de avere doar un motociclu.

Ministrul Turismului

Constănțeanul Mircea-Titus Dobre are 39 de ani, este absolvent al Facultății de management financiar contabil și are mai multe cursuri de specializare în management. A fost ales deputat de Constanţa, din partea Partidului Social Democrat, în legislatura 2012-2016, şi reales în decembrie 2016, fiind secretar (sept. 2013 - sept. 2016) şi vicelider al Grupului parlamentar al PSD din cadrul Camerei Deputaţilor și membru în mai multe comisii parlamentare.

Ministrul Comunicațiilor

Directorul general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Augustin Jianu, în vârstă de 30 de ani, a fost propus în funcţia de ministru al Comunicaţiilor. Are 30 de de ani, s-a născut la Craiova și e absolvent al  Facultății de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti. A fost consilier în Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Ministru delegat pentru Românii de pretutindeni

Andreea Păstârnac este ambasador al României în Israel. În vârstă de 49 de ani, ea activează în MAE din anul 1993 şi a mai fost ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv. Este căsătorită.

Ministru pentru IMM-uri

Florin Jianu nu este la prima experiență în Executiv. El a mai fost ministru delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri și Turism în Cabinetul Ponta III, în perioada martie-decembrie 2014. Jianu are 40 de ani și ocupă în prezent funcția de președinte al Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), cea mai mare organizație patronală din sectorul IMM-urilor.

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul

Postul va fi ocupat de un reprezentant al ALDE, Graţiela Leocadia Gavrilescu. S-a născut la 24 iunie 1966, la Bucureşti și a absolvit cursurile Facultăţii de Tehnologie Petrochimică - Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti (1989). Între 2004 și 2007 a fost viceprimar al municipiului Ploiești, iar din 2004 fără întrerupere, deputat. În perioada decembrie 2014-noiembrie 2015 a fost ministrul mediului.

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social

Liderul Tineretului Social Democrat, Gabriel Petrea, 32 de ani, e licenţiat al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Bucureşti din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (2008) și a fost preşedinte al Uniunii Naţionale a Tuturor Studenţilor din România (2007- 2008), director al Universității Politehnica, viceprimar al sectorului 6 (2012-2015) şi consilier local la Primăria Sectorului 6 (2016). Este deputat la primul mandat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net