Tradiții care atrag norocul în viața credincioșilor

Ultima actualizare:

    De-a lungul timpului, împlinirea acestor tradiții le-a adus credincioșilor numeroase satisfacții.  foto: Shutterstock
De-a lungul timpului, împlinirea acestor tradiții le-a adus credincioșilor numeroase satisfacții. foto: Shutterstock

În zilele de sâmbătă ale lunii martie (14, 21 și 28 ) , dar și luni, 9 martie, ortodocșii împlinesc tradiții de pomenire a rudelor decedate. La praznicul de Pomenirea morților, credincioșii se roagă pentru a avea spor în proiectele lor financiare, se roagă pentru odihna rudelor decedate și dau de pomană alimentele preferate de acestea când erau în viață. De-a lungul timpului, împlinirea acestor tradiții le-a adus credincioșilor numeroase satisfacții.

Tinerii gospodari ”bat” mătănii pentru a avea spor la bani

În ziua praznicului Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, în Bucovina se obişnuieşte ca fiecare gospodar, şi în special tinerii, „să bată” câte o mătanie pentru fiecare sfânt sau, așa cum spune o altă tradiție, să împlinească chiar câte 40 de mătănii pentru fiecare sfânt. Din ziua sărbătorii şi, în zilele următoare 9 și 10 martie, mulți tineri ortodocși din Muntenia  împlinesc tradiția mătăniilor, rugându-se Sfinților Mucenici să le dea sănătate și, totodată,  să-i ajute  să aibă spor  la  bani  și în toate investițiile pe care le fac până la sfârșitul  anului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net