Trei militari angajați în subordinea Ministerului Apărării Naționale au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc și mare risc. În unități din București și județul Giurgiu s-au vândut și consumat substanțe stupefiante. În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite mai multe feluri de droguri, banii obținuți de pe urma traficului, dar și un cântar electronic folosit pentru stabilirea cantităților.


"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai — august 2016 inculpații au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine și substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice. Drogurile și substanțele psihoactive (...) erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză", se precizează într-un comunicat al celor de la DIICOT, remis către Agerpres.

Procurorii DIICOT au reținut pentru 24 de ore cinci suspecți: George Florinel Vîlcan, Ovidiu Ionuț Biolan și Ionuț Andrei Iubitu, militari angajați pe bază de contract în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu, Gheorghe Mihai Cozma și Mihai Cosmin Fratilă, toți suspectați de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc.

 

 
 
Loading...