Trafic îngreunat de polei pe DN 24, DN 11 și restricții de tonaj pe DN 28 din cauza zăpezii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate din cauza poleiului pe DN 24 Vaslui - Iaşi şi pe DN 11 Tîrgu Secuiec - Oneşti, în timp ce pe DN 28 A Tîrgu Frumos - Paşcani au fost impuse restricţii pentru maşinile de tonaj greu, din cauza zăpezii. Centrul Infotrafic anunţă, duminică dimineaţă, că din cauza poleiului în judeţul Covasna au avut loc mai multe accidente rutiere.

Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în judeţul Iaşi, din cauza zăpezii este restricţionat traficul pentru maşinile de peste 7,5 tone pe DN 28 A Tîrgu Frumos - Paşcani, în localitatea Costeşti( km 0-23).

În judeţul Vaslui, pe DN 24 Vaslui - Iaşi se circulă îngreunat din cauza poleiului în localitatea Codăeşti. Se acţionează cu material antiderapant şi pănă la această oră nu s-au înregistrat accidente.

Traficul este îngreunat din cauza poleiului şi în judeţul Covasna, pe DN11 Tîrgu Secuiec - Oneşti, unde în ultimele ore au avut loc mai multe accidente rutiere "soldate cu vătămări corporale şi cu pagube materiale". Accidentele s-au produs în zona kilometrilor 45, 61 şi 62. 

De asemenea, duminică dimineaţă există restricţii de circulaţie pe trei drumuri naţionale afectate de alunecări de teren.

Astfel, în judeţul Bacău, DN 12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, este afectat pe o lungime de 50 de metri din cauza fisurilor majore de pe partea carosabilă (diferenţă de nivel de 20-25 cm), în urma infiltrării apei. Circulaţia se realizează alternativ, pe un singur fir. În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, la kilometrul 26+800 de metri, din cauza surpării suprafeţei carosabile în urma unei alunecări de teren, se circulă pe un fir, alternativ, pe sensul de mers Braşov către Buzău, existând semnalizare prin indicatoare şi balize. În judeţul Vâlcea, pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134 s-a produs o alunecare de teren, iar circulaţia se desfăşoară alternativ, pe un sens.

De asemenea, pe cinci drumuri judeţene din Alba, Braşov, Covasna, Vaslui şi Vrancea circulaţia este oprită din cauza inundaţiilor.

Potrivit atenţionărilor meteorologice de vreme severă, în perioada 18-22 martie în întreaga ţară vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Recomandări ale Poliţiei pentru vreme severă

Potrivit atenţionărilor meteorologice de vreme severă, în perioada 18-22 martie în întreaga ţară vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, care îngreunează circulaţia rutieră.

De aceea, trebuie să reduceţi viteza, astfel încât aceasta să permită oprirea fără probleme, având în vedere că distanţa de frânare, în asemenea condiţii, este mult mai mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, astfel încât, cu cât viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atât mai mare poate fi şi abaterea de la manevra dorită.

Fiţi atenţi în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Nu opriţi şi nu staţionaţi în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe. Dacă traficul este aglomerat, precipitaţiile sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, fiţi politicoşi cu ceilalaţi participanţi la trafic, nu blocaţi intersecţiile şi nu depăşiţi coloanele de autovehicule.

Dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, a lapoviţei sau a ninsorii, folosirea luminilor de către toţi şoferii reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. În aceste condiţii, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. 

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de climatizare şi dezaburire! 

Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Măriţi distanţa de siguranţă dintre autovehicule!

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, prin cauciurile de iarnă sau lanţuri, în caz de nevoie.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarnă, fără a face referire la vreo dată calendaristică, atât timp cât drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net