Nu mai puţin de 11 persoane, angajate ale unei clinici private de fertilizări in vitro, din Capitală, au fost reţinute marţi de ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Acestea sunt acuzate că au racolat tinere pe care le-au plătit cu câte 600 de euro pentru extracţia de ovocite, material genetic folosit la fertilizarea in vitro, scrie realitatea.net.


Reţeaua de traficanţi de ovule este formată din medici ai clinicii private Med New Life din Capitală şi de specialişti în domeniul reproducerii asistate din Israel. Ei sunt acuzaţi că au obţinut beneficii financiare colosale de pe urma traficului cu ovule, recoltate de la tinere femei din România, cele mai multe dintre ele studente cu posibilităţi financiare precare. Celulele extrase erau apoi utilizate pentru susţinerea familiilor care nu pot avea copii pe cale naturală.

Citeşte şi:

200 de fete, racolate în traficul cu ovule

Procurorii spun că învinuiţii plăteau câte 600 de euro fiecărei tinere femei care îşi dădea acordul pentru recoltarea ovocitelor. Aceştia îi audiază pe cei 11 membri ai reţelei şi urmează să propună urmărirea lor penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de celule umane. 

Loading...
Citeste tot despre: