Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a comunicat că în cazul accidentului aviatic din 20 ianuarie s-a început urmărirea penală şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, precum şi pentru încălcarea îndatoririlor de serviciu de către personalul aeronautic civil, scrie Mediafax.


Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, prin ordonanţa din 17 februarie, “începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi infracţiunea de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, astfel încât, în cauză, se efectuează urmărirea penală pentru următoarele infracţiuni:

- ucidere din culpă;
- vătămare corporală din culpă;
- neglijenţă în serviciu;
- neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă;
- nerespectare măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Urmărirea penală a fost începută de procurorii militari prin raportare la articolul 110 din acelaşi act normativ, care stabileşte că, dacă faptele au avut ca urmare decesul uneia sau al mai multor persoane, pedeapsa este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu.

Citeşte şi:

Medicul Sorin Ianceu: «Mâine voi sărbători noua mea zi de naştere»

Miniştri şi şefi cu rang înalt, anchetaţi în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Incredibil câte avioane au localizat epava

Primii vinovaţi în cazul accidentului aviatic din munţii Apuseni

 
 
Loading...