Tragedia din Ialomiţa a lăsat 20 de copii orfani

Ultima actualizare:

    Camionul de mare  tonaj a intrat pe  contrasens și  a făcut praf  microbuzul Foto: obiectiv.net
Camionul de mare tonaj a intrat pe contrasens și a făcut praf microbuzul Foto: obiectiv.net

Au plecat la serviciu, dar nu se vor mai întoarce niciodată. Nouă dintre cele 10 victime care şi-au pierdut viaţa în cumplitul accident petrecut sâmbătă dimineaţă pe DN 2A erau din localitatea Munteni Buzău, din Ialomița. Opt erau femei, lucrau la magazine Mega Image din Bucureşti şi făceau zilnic naveta. Localnicii spun că 20 de copii au rămas orfani de mamă în urma tragediei.

Localitatea Munteni Buzău părea ieri cel mai trist loc din lume. La intrarea în sat era pusă o pânză neagră, pe troiţa aflată imediat lângă erau sute de lumânări şi candele aprinse. Pe măsură ce victimele accidentului erau aduse de la morgă, se auzeau urlete şi ţipete. Opt femei plus şoferul microbuzului lovit de TIR-ul ucigaş sunt de aici, din Mereni.

Victimele au între 28 şi 50 de ani. Oamenii se simt de parcă un blestem a lovit localitatea care are puţin peste 4.000 de suflete. Toată lumea ştie pe toată lumea, aşa că durerea celor care au pierdut pe cineva sau au răniţi în familie care se zbat între viaţă şi moarte în spital este resimţită ca o rană de fiecare muntean. Dar iată filmul accidentului aşa cum a fost reconstituit de autorităţi. 

La ora 04.48, un telefon primit prin 112 la dispeceratul ISU Ialomiţa anunţa producerea unui accident rutier deosebit de grav pe DN 2A, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe. ”Un microbuz a fost lovit de un TIR. Veniţi că sunt multe victime, morţi, nu respiră. Şoseaua este plină de sânge, este sânge peste tot”, a spus gâtuită de plâns vocea auzită de dispecer. Începând cu ora 5.15 s-a decretat Planul Roşu de Intervenţie şi au fost trimise toate forţele disponibile: 18 autospeciale şi ambulanţe, 10 autospeciale ale poliţiei, peste 100 de pompieri, poliţişti, jandarmi, personal de prim-ajutor. După ce primele echipaje au ajuns la faţa locului şi au anunţat că situaţia depăşeşte cele mai pesimiste aşteptări, de la ISU Bucureşti-Ilfov au mai fost trimise o ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi o autospecială pentru transport victime multiple.

Din cele 17 victime găsite la faţa locului, nouă au fost declarate decedate, iar opt persoane au fost transportate de urgenţă la spitale: trei persoane la Spitalul Slobozia (conştiente); o persoană la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator) şi patru persoane către Spitalele Bagdasar-Arseni si Floreasca din Bucureşti (toate conştiente). La ora 6.35 a fost dezactivat Planul Roşu de Intervenţie şi s-a anunţat decesul victimei de la Spitalul Urziceni, mărind numărul deceselor la 10. Traficul s-a reluat în jurul orei 8.30, circulându-se dirijat pe o singură bandă, iar de la ora 10.00 s-a degajat carosabilul pe ambele sensuri. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat conducea un autotren pe DN2A, direcţia de mers Balaciu – Sfântu Gheorghe, ar fi pătruns pe sensul opus de mers şi a lovit frontal un microbuz de transport persoane. Şoferul TIR-ului care a intrat pe contrasens, Viorel Ştefan Ilie de 43 de ani din comuna Poiana, venea de la Tg. Jiu şi mergea spre Ciulniţa cu o încărcătură de fulgi de pasăre. Oprise cu trei kilometri înainte de locul accidentului şi băuse o cafea, la popasul din localitatea Malu. Celor de acolo le-ar fi spus că se grăbea pentru că mai avea de făcut o cursă duminică dimineaţă.

Acum, surse din anchetă spun că voia să meargă la pescuit, care era principala sa pasiune. Coincidenţă macabră, şi pe celălalt şofer îl chema tot Ştefan. Şase femei au scăpat ca prin urechile acului de moarte. La un kilometru de locul tragediei pe şosea, ele aşteptau microbuzul care urma să le ducă la Bucureşti la serviciu. Erau colege cu victimele dar Ştefan nu a mai ajuns la ele. 

Arcadă de flori în memoria victimelor

O arcadă de flori a fost ridicată la intrarea în comuna Munteni Buzău, localitatea lovită de durere. Nouă victime ale cumplitului accident, petrecut sâmbătă dimineaţă pe DN2A, proveneau din acest sat. Încă de la primele ore ale dimineţii de duminică, cutremuraţi de durere şi încă în stare de şoc pentru pierderile suferite, oamenii au venit cu buchete de flori pentru a înălţa arcada. În plus, pe clopotniţa de la intrare în sfânta biserică a fost pus doliu, iar Primăria a anunţat că localitatea Munteni Buzău intră în doliu local timp de trei zile. Autorităţile locale vor deschide un cont în care pot fi făcute donaţii pentru ajutorarea familiilor victimelor, deoarece mai mulţi români s-ar arătat dispuşi să le sprijine. De asemenea, se ia în calcul şi acordarea unor ajutoare băneşti de la Primărie, între 1.000 şi 5.000 de lei.

Răzvan Cuc anunță razii pe șosele 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a reacționat după accidentul grav de pe DN2A și a anunţat razii masive în trafic pentru a depista firmele de transport şi şoferii care nu respectă legea. Demnitarul a furnizat amănunte despre ce a făcut șoferul de TIR înainte de tragicul eveniment rutier. Cu doar 3 kilometri înainte de locul coliziunii, acesta a oprit la popasul din localitatea Malu și a băut o cafea.”Deci nu avea cum să fie obosit”, a conchis Cuc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net