Traian Băsescu a caracterizat în termeni duri noua situație creată în Guvernul Orban după diagnosticarea senatorului Vergil Chițac cu noul coronavirus. Fostul președinte a declarat că Iohannis ar trebui să renunțe la actualul premier interimar Ludovic Orban, pe care îl consideră un ”circar”.


Traian Băsescu nu s-a cenzurat prea mult când a fost rugat să comenteze noua situație de pe scena politică românească, în urma prezentării mandatului de către Florin Cîțu și după diagnosticarea senatorului PNL cu Covid-19. Premierul interiman și întregul Guvern Orban s-au autoizolat, iar președintele Iohannis a fost nevoit să țină consultările pentru desemnarea unui nou premier prin videoconferință.

”Eu l-aş interna, fără să-l mai caut dacă e bolnav. Ieri nu l-a vrut pe Cîţu, azi se izolează. Omul ăsta e bun de dus la un teatru de comedie, nu la izolare. Poate Iohannis va avea azi un moment de inspiraţie şi va renunţa la acest circar. E nevoie de un guvern cu un program tehnic precis, necolorat politic, pe priorităţi, care să dea ţării un guvern stabil”, a spus fostul preşdinte Traian Băsescu la Digi 24

Senatorul Vergil Chițac, confirmat cu Covid-19

Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban, după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu noul coronavirus. Chițac a participat recent la o reuniune internațională NATO, iar luni a fost în Parlament. Joi, în contextul unor informații apărute în presă despre o eventuală infectare a acestuia cu Covid-19, senatorul a dezmințit vehement pe pagina personală de Facebook.

 
 
Loading...