Traian Băsescu, despre Elena Udrea: "E o situaţie de Guinness Book"

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu crede în continuare în nevinovăţia Elenei UdreaFoto: ziuanews.ro
Traian Băsescu crede în continuare în nevinovăţia Elenei UdreaFoto: ziuanews.ro

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a vorbit deschis despre problemele pe care le are Elena Udrea cu Justiţia. Procurorii DNA au cerut luni un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mită, în dosarul Gala Bute.

TVR: Cum comentaţi acuzele unei anumite părţi a populaţiei cum că Justiţia a început anchetarea Elenei Udrea după ce v-aţi încheiat mandatul?

Traian Băsescu: Este o minciună. Nu am avut nicio informaţie până am plecat că Elena Udrea ar fi implicată în lucruri ilegale. Doamna Udrea nu a fost chemată să dea o declaraţie în Gala Bute. Nu voi intra în corul mediatic care se desfăşoară la adresa Elenei Udrea. Voi respecta ceea ce am respectat în tot mandatul meu, şi anume, comportamentul de a nu influenţa o decizie. Orice aş spune despre dosare, fie că vorbim de „Gala Bute“ sau „Microsoft“, i-aş face un deserviciu. Vă pot spune despre mine. Am încredere în acest om. Când un judecător va spune că este vinovată, voi recunoaşte decizia judecătorului. Şi DNA spune că prezumţia de nevinovăţie funcţionează. Ultimul meu gest ca preşedinte a fost avizul pentru începerea urmăririi penale pentru cinci foşti miniştri. Am încheiat conferinţa de presă spunând că aceşti oameni nu sunt vinovaţi în acest moment. Ei merg în faţa Justiţiei. Este şi aşa un linşaj mediatic şi presa a început să observe că domnul Voiculescu a fost anchetat vreo zece ani în libertate, Adrian Nastase... şi din acest motiv nu doresc să comentez.TVR: Elena Udrea are cereri de arestare pentru trei dosare.

Traian Băsescu: Recunosc că e o situaţie de Guinness Book, e aşa, o avalanşă pentru care trebuie să fii extrem de tare să rezişti, altfel te prăbuşeşti moral, iar un om care nu se mai poate bate e dărâmat. Eu o ştiu pe Elena Udrea ca un om care nu minte şi în care poţi să ai încredere. Eu nu am auzit-o pe femeia asta să ia bani, sunt 11 ani de când lucrez cu ea şi recunosc ca am investit enorm. Am închis subiectul Elena Udrea. Am încredere şi în Justiţie, şi în Elena Udrea.

TVR: Pe de altă parte, doamna Udrea a vorbit despre două persoane de la vârful instituţiilor: SRI şi DNA.

Traian Băsescu: Fiecare are dreptul să spună ce crede şi ce ştie. Este datoria instituţiilor să ancheteze astfel de suspiciuni. Nu este calitatea mea să le comentez. Un om, într-o instituţie, poate greşi, dar asta nu înseamnă blamarea instituţiei. Niciodată nu am să spun că SRI este o instituţie compromisă. România are două servicii de informaţii extrem de puternice. Legile siguranţei naţionale trebuie să aducă subcontrol real. Eu am trimis un set de legi din 2006 în Parlament. Niciodată nu am avut suficientă susţinere pentru ca ele să fie dezbătute. Au trecut aproape nouă ani de când am trimis acel set. Noi funcţionăm pe legislaţia din 1990. Preşedintele poate să ceară, dar Parlamentul decide.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net