Traian Băsescu, despre propaganda „teoriei găurii”: «O neghiobie»

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu: ”Economişti din generaţia tânără, Florin Cîţu şi Lucian Isar, se ocupă mai mult de propaganda teoriei găurii în loc să treacă la măsuri urgente FOTO: adevarul.ro
Traian Băsescu: ”Economişti din generaţia tânără, Florin Cîţu şi Lucian Isar, se ocupă mai mult de propaganda teoriei găurii în loc să treacă la măsuri urgente FOTO: adevarul.ro

Traian Băsescu susţine că economiştii Florin Cîţu şi Lucian Isar se ocupă mai mult de propaganda “teoriei găurii” şi de contabilitatea dublă. Aceștia ar trebui să treacă la măsuri urgente de restabilire a echilibrelor macroeconomice şi de reducere a vitezei de creştere a datoriei publice, spune europarlamentarul PMP.

Fostul președinte Traian Băsescu nu se dezminte. A luat atitudine față de ”teoria găurii”, la amisiunea moderată de Silviu Mânăstire, la B1TV.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu susţine că economiştii Florin Cîţu şi Lucian Isar se ocupă mai mult de propaganda “teoriei găurii” şi de contabilitatea dublă. Fostul președinte le-a transmis celor doi că “teoria găurii” nu îi scuteşte de responsabilitatea de a demonstra că, “dincolo de a da din gură, ştiţi şi carte”, scrie news.ro.

”Economişti din generaţia tânără, Florin Cîţu şi Lucian Isar, se ocupă mai mult de propaganda teoriei găurii şi a gogoşii contabilităţii duble în loc să-şi suflece mânecile şi să treacă la măsuri urgente de restabilire a echilibrelor macroeconomice şi de reducere a vitezei de creştere a datoriei publice”, a transmis Traian Băsescu, duminică, printr-o postare pe Facebook.

Fostul președinte recunoaşte că i-a simpatizat pe Cîţu şi Isar, crezând că aceştia pot face şi politici economice sănătoase. 

“Recunosc faptul că, mult timp, i-am simpatizat pe amândoi crezând că pot face şi politici economice sănătoase şi vizionare, nu doar teoria găurii sau penibila susţinere despre un stat numit România care ar ţine contabilitate dublă precum traficanţii de droguri. Că PSD-ul a administrat catastrofal resursele bugetare ale ţării, dar şi împrumuturile contractate, nu am nici un dubiu. Dar să insinuezi, pentru cetăţeni şi jurnalişti, că din contabilitatea ţării ar lipsi miliarde multe care nu se ştie unde s-au dus este deja prea mult, oricât de amator în finanţe şi nepriceput ar fi fost Teodorovici”, a mai transmis europarlamentarul PMP. 

Traian Băsescu: ”Este ora generaţiei voastre”

Fostul președinte susţine că atunci când vorbesc de “găuri”, Cîţu şi Isar se referă la venituri nerealizate, iar acest lucru nu înseamnă furt, ci incompetenţă. 

“În realitate, când simpaticii tineri economişti Cîţu şi Isar vorbesc despre «găuri», nu poate fi vorba decât despre venituri nerealizate, iar asta nu înseamnă furt, ci doar incompetenţă ori în planificarea veniturilor, ori în colectarea veniturilor, ori în executarea cheltuielilor, ori în toate la un loc şi asta nu trebuie să mire pe nimeni când gestionarul bugetului ţării se numea Teodorovici zis şi discotecarul. Atenţie, teoria găurii nu vă scuteşte de responsabilitatea de a demonstra că, dincolo de a da din gură, ştiţi şi carte. Este ora generaţiei voastre. Restabiliţi echilibrele macroeconomice...dacă ştiţi cum. Succes!”, a mai transmis Traian Băsescu, citat de news.ro.

Traian Băsescu: ”Teoria găurii este o neghiobie”

Fostul președinte a precizat şi că teoria găurii este o neghiobie din punct de vedere economic. 

”Teoria găurii este o neghiobie şi din perspectivă economică. Este ceea ce se numeşte self-fulfilling prophecy – o predicţie care se îndeplineşte prin simpla sa enunţare publică. Insistând pe această idee, guvernanţii nu fac altceva decât să spună că statul este slab şi fragil, invitând deopotrivă speculatorii şi creând neîncredere în economie care duce la blocarea investiţiilor străine sau româneşti”, a mai afirmat Băsescu, citat de news.ro.

Citește și:

Bombă! Traian Băsescu a povestit cum a fost racolat de Securitate și a devenit «Petrov»

Doar opt persoane îi vor adresa întrebări lui Iohannis la dezbaterea electorală. Cine a primit invitație

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net