Traian Băsescu îi spune lui Grindeanu ce să facă pas cu pas

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu o vrea pe Kovesi după gratiifoto: arhiva Click!
Traian Băsescu o vrea pe Kovesi după gratiifoto: arhiva Click!

În debandada creată de retragerea sprijinului politic al PSD pentru propriul guvern, Sorin Grindeanu primește un mesaj de susținere de unde se aștepta mai puțin. Fostul președinte Traian Băsescu își spune ce trebuie să facă pentru a ieși învingător din această situație dificilă.

Traian Băsescu îi explică premierului Sorin Grindeanu într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook ce pași trebuie să parcurgă pentru a ieși basma curată din situația imposibilă în care l-a pus liderul PSD, la numai șase luni după ce l-a propus în funcția de prim ministru.

”Grindeanu este obligat de Constituţie să îşi facă Guvern. Dragnea a confundat guvernul României cu un guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un guvern trecut prin Parlament este un guvern care slujeşte ţara, şi nu PSD-ul.Ce are de făcut Grindeanu, plecând de la premisa că nu s-a speriat de Vâlcov şi Dragnea ca să îşi prezinte demisia?1. Inventariază lista miniştrilor PSD si ALDE care au demisionat.2. Caută şi nominalizează miniştri cu carnet de membru în PSD şi ALDE (pentru a respecta structura politică a guvernului votat în Parlament).3. Inaintează lista miniştrilor demisionari şi lista miniştrilor propuşi în cabinet către Preşedintele Iohannis.Aceste lucruri ar trebui făcute până mâine dimineaţă, pentru că Preşedintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săptămână. Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de interese din PSD într-o criză politică a României.Dacă Dragnea îşi face iluzii că o moţiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înşală amarnic.Dacă Grindeanu nu îşi face guvern şi demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aş trimite PSD-ul în opoziţie fără să clipesc”, a scris Traian Băsescu.

Membrii Comitetului Executiv al PSD au decis joi, 15 iunie, înaintarea unei mțiuni de cenzură împotriva propriului guvern și excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu. Acesta din urmă refuzase miercuri să demisioneze, iar joi l-a numit pe Victor Ponta în funcția de secretar general al guvernului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net