Traian Băsescu: Poliția și Jandarmeria, umilite la priveghiul interlopului Pian

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu, revoltat de cum a fost gestionată moartea interlopului Emi Pianfoto: Inquam Photos
Traian Băsescu, revoltat de cum a fost gestionată moartea interlopului Emi Pianfoto: Inquam Photos

Traian Băsescu își exprimă revolta, pe pagina personală de Facebook, față de participarea masivă a polițiștilor și jandarmilor la priveghiul și înmormântarea interlopului Emi Pian. Fostul președinte consideră că instituțiile statului au fost umilite și că totul a reprezentat doar un exercițiu de imagine al ministrului de Interne Marcel Vela.

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, într-o postare pe Facebook, că Ministerul de Interne nu este o ”instituţie de spectacol”, susţinând că ”elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participe inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie”, pentru că ministrul Marcel Vela este ”avid de imagine cu orice preţ”.

”Internele nu sunt instituţie de spectacol! Avid de imagine cu orice preţ, Ministrul de Interne, numitul Marcel Vela, proaspăt adus de la primăria Caransebeş, confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională. Ajuns la Bucureşti Marcel Vela a pus în mişcare resursele Poliţiei Naţionale şi ale Jandarmeriei crezând că asta îl ajută la repararea imaginii şifonate de eşecul pierderii controlului pandemiei de COVID – 19. Elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie. Din păcate, chestorii şi generalii de la Interne n-au avut puterea să-i spună lui Vela că Ministerul de Interne nu este instituţie de spectacol nici pentru interlopi şi nici pentru populaţie”, a scris Traian Băsescu, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că erau suficienţi câţiva ofiţeri de poliţie ”introduşi în mulţime şi pe lângă cei apropiaţi mortului pentru a sesiza imediat orice risc”.

”S-ar fi evitat umilirea poliţiei şi a jandarmeriei puse să participe îndure cu stoicism priveghiul unui interlop. În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment national. Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?”, a menţionat Băsescu.

Citește și:

Cine este Ciprian Napy, cel care l-a omorât pe Emi Pian. I-a băgat cuțitul în gât, plămâni și i-a tăiat artera femurală

Interlopul Emi Pian, ucis într-o răfuială între două clanuri rivale

Florin Mototolea, zis Emi Pian, membru al clanului Duduianu, a fost omorât în noaptea de 3 spre 4 august, într-o răfuială între două clanuri rivale, pe străzile Bucureștiului.  Liderul clanului Duduienilor avea 39 de ani. 

Se pare că totul ar fi pornit de la o noapte de jocuri de noroc. La mijloc ar fi fost vorba de bani.Acesta a fost înjunghiat de un alt bărbat, care a ajuns și el la spital. Ciprian Napy, pe numele său adevărat Ciprian Gheorghe, este principalul suspect în cazul execuției interlopului Emi Pian. El  este fiul clanului Rinu. La externarea din spital, tânărul de 26 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. După ce s-a certat cu Emi Pian, bărbatul l-a înjunghiat pe interlop în zona gâtului, apoi i-a secționat artera fermurală. Întreaga oroare, care ar fi durat doar un minut, a fost povestită de un martor la audieri. 

În fața reporterilor, Ciprian Napy a susținut că nu l-a ucis pe Emi Pian, dar anchetatorilor le-ar fi recunoscut crima. Se pare că tânărul avea cazierul curat înainte de crimă.

El le-a spus polițiștilor că a fost vorba de autoapărare. După spusele suspectului, în seara crimei, de la un împrumut la jocul de barbut, scandalul a degenerat. Ciprian Napy ar fi fost tăiat şi pus la pământ de oamenii lui Emi Pian. Atunci l-ar fi înjunghiat pe Emi Pian. Suspectul are 26 de ani şi avea cazierul curat. Acum e acuzat de omor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net