Traian Băsescu: «Rogozin să bage bine la cap: am trăit sub trei imperii şi suntem tot aici»

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu (Foto: Marian Iliescu / Adevărul)
Traian Băsescu (Foto: Marian Iliescu / Adevărul)

Preşedintele Băsescu a declarat că îi transmite lui Dmitri Rogozin că "noi suntem o naţiune care a trăit între trei imperii" şi "suntem tot aici", adăugând că Rogozin "ar trebui să bage bine în cap" acest lucru.

Preşedintele a fost întrebat, duminică, într-o emisiune la Digi 24, despre declaraţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin, într-una dintre postările pe contul de Twitter acesta spunând: "Da, domnilor români, vă vom explica în curând totul, cine sunteţi şi ce credem despre voi".

"Rogozin este un om extrem de impulsiv, de orgolios, iar în cazul de faţă eu suspectez că a făcut declaraţiile după ce se împrietenise bine cu vreo câteva sticle cu votcă. Este evident că nu poţi să iei în consideraţie acest tip de declaraţii. Ce să ne spună Rogozin, cine suntem? Dacă are nevoie, îi spunem noi lui cine suntem, dacă nu ştie. Şi îi pot spune eu că suntem o naţiune care a tărit între trei imperii, Imperiul Rus la răsărit, Imperiul Otoman la sud şi Imperiul austro-ungar la vest şi suntem tot aici, ei au trebuit să plece de pe-aici. Ăştia suntem noi, iar Rogozin ar trebui să bage bine în cap lucrul acesta", a comentat Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei. (Foto: Reuters)
Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei. (Foto: Reuters)

Potrivit şefului statului, Ministerul de Externe "şi-a făcut treaba", replicând la aceste declaraţii, în condiţiile în care Rogozin este vicepremier în guvernul Federaţiei Ruse.

"Eu nu pot să consider că astfel de declaraţii, cel puţin până la proba contrară, sunt declaraţii oficiale ale statului rus. Este un exces, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a nervilor sau amândouă la un loc", a menţionat Băsescu.

Întrebat, sâmbătă seară, la Arad, de corespondentul Mediafax, despre ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, preşedintele Traian Băsescu a spus că acesta "era nervos".

"Cred că era nervos şi a vorbit gura fără el. La Rogozin nu-i nimic de mirare din punctul ăsta de vedere", a răspuns Băsescu.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net