Traian Băsescu şi soţia depun jurământul joi pentru cetățenia moldovenească

Ultima actualizare:

    Maria și Traian Băsescu au primit cetățenia moldovenească în iunie
Maria și Traian Băsescu au primit cetățenia moldovenească în iunie

Fostul şef al statului Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, vor depune joi jurământul ca cetăţeni moldoveni, anunță News.ro. Evenimentul va avea loc, la ora 16.00, la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

„Domnul Băsescu este «constrâns» de două termene: primul este legat de legislaţia Republicii Moldova care prevede că, dacă în termen de şase luni persoana nu depunde jurământul, ea pierde dreptul de a obţine cetăţenia, iar al doilea termen este legat de alegerile prezidenţiale la care dânsul a declarat că intenţionează să participe”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea.

Ulterior, familia Băsescu va trebui să depună actele pentru a obţine paşapoartele moldoveneşti.

Jurământul fostului preşedinte al României vine în contextul în care în Republica Moldova au loc alegeri prezidenţiale, în turul doi urmând a se confrunta socialistul Igor Dodon şi pro-europeana Maia Sandu.

De altfel, Traian Băsescu doreşte să voteze în turul al doilea al prezidenţialelor din Republica Moldova.

„Nu am votat (în primul tur - n.r.), pentru că încă nu am depus jurământul pentru că domnul Dodon, acest domn prorus, a atacat la Curtea Constituţională a Republicii Moldova decretul prin care preşedintele Timofti mi-a acordat titlul de cetăţean. Săptămâna trecută a judecat Curtea Constituţională, a respins plângerea acestui Dodon şi asta înseamnă că în turul doi voi vota pentru Maia Sandu”, a spus fostul şef al statului luni seară, la B1 TV.

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au primit cetăţenia moldovenească, decretul în acest sens fiind semnat în 9 iunie de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net