Traian Băsescu a transmis condoleanţe familiilor victimelor din ACCIDENTUL DIN UNGARIA

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis vineri, un mesaj familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier petrecut în Ungaria, precum şi celor care au fost răniţi.

"Am primit cu profundă tristeţe vestea despre accidentul petrecut vineri dimineaţă în Ungaria în care şi-au pierdut viaţa trei cetăţeni români, iar alte 18 persoane au fost grav rănite. Doresc să adresez sincere condoleanţe familiilor victimelor şi să îmi exprim, totodată, întreaga compasiune şi susţinere pentru familiile celor implicaţi în acest accident tragic", a transmis Traian Băsescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Trei români, doi bărbaţi şi o femeie, au murit şi alţi 18 au fost răniţi într-un accident produs, vineri dimineaţă, în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Purtătorul de cuvânt al MAE a anunţat că cele 18 persoane rănite în accident se află la patru spitale din Ungaria şi că una singură se află într-o stare mai gravă, aceasta fiind preluată de la locul accidentului cu un elicopter. Printre celelalte victime, care sunt rănite uşor, se află şi doi copii, aceştia fiind în afara oricărui pericol.

Familiile celor trei români decedaţi în accident au fost arunţate de către autorităţile competente.

Purtătorul de cuvânt al MAE a menţionat că şoferul microbuzului în care se aflau români nu este vinovat de producerea accidentului. Acesta a fost provocat de un TIR cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care a intrat în plin într-un şir de maşini, primul autovehicul lovit de TIR fiind microbuzul în care se aflau români.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net