Traian Băsescu, candidat la Primăria Capitalei, a vorbit, la Adevărul Live, despre principalele probleme ale Bucureștiului și a avut o abordare neașteptată, foarte umană, a problemei măștilor de protecție în contextul redeschiderii anului școlar la 14 septembrie.


Întrebat ce ar face dacă ar fi în postura de a decide redeschiderea școlilor în septembrie, Traian Băsescu a declarat că nu ar face-o în felul în care a hotărât Guvernul Orban. ”Aș deschide câteva școli, într-un program pilot, câteva în fiecare cartier, și aș urmări ce se întâmplă. Dacă lucrurile merg bine două-trei săptămâni, le-aș redeschide și pe celelalte”, a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

Cea mai mare problemă în planul Guvernului Orban de redeschidere a școlilor o reprezintă, în opinia fostului președinte, măștile de protecție, pe care copiii trebuie să le aducă de acasă. Nici distribuirea gratuită a acestora familiilor nevoiașe nu este privită cu ochi buni de actualul candidat la Primăria Capitalei.

”Păi mă gândesc la nepoțeii mei, cum se duc ei în prima zi la grădinița și văd că unii copii primesc mască, alții nu. Cum se simt copiii când văd că ei nu primesc ceva și alții primesc”, a mai comentat Băsescu. Este mai degrabă atitudinea unui bunic grijuliu, care știe cât de sensibili sunt copiii de vârste mici la discriminările de orice fel.

Citește și:

Ludovic Orban, raport despre începerea școlii. În locurile unde se vor face ore masca va fi obligatorie

Medic pediatru, despre deschiderea școlilor, în contextul Covid-19. Ce trebuie să facă părinții

De altfel, Traian Băsescu a promovat intens pe pagina personală de Facebook purtarea măștii de protecție, dându-și drept exemplu nepoții. Fostul președinte are patru nepoți, un băiat de la Ioana, și două fete și un băiat de la Elena.

”Nepoţica Anastasia spune că oamenii mari sunt un exemplu pentru cei mici. Dar oare cei mici pot fi un exemplu pentru cei mari?”, a scris Traian Băsescu la un moment dat pe Facebook.

 

 

 
 
Loading...