Traian Băsescu, urmărit penal pentru şantaj!

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu a ajuns la Parchet în jurul orei 11.00 (foto: Adevărul)
Traian Băsescu a ajuns la Parchet în jurul orei 11.00 (foto: Adevărul)

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a ajuns miercuri, la Parchetul General, pentru audieri în dosarul în care Gabriela Vrânceanu Firea îl acuză de șantaj.

UPDATE. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunțat fostului președinte i s-a adus la cunoștință că este urmărit penal pentru şantaj, avocaţii acestuia solicitând un termen pentru consultarea dosarului.

UPDATE. Traian Băsescu a plecat de la Parchetul instanţei supreme, unde a stat aproximativ 20 de minute, la ieşire spunând doar că nu l-a sunat pe procurorul general al României, Tiberiu Niţu, după ce a fost pus sechestru pe terenuri de la Nana. De la ieşirea din sediul PICCJ până la maşina cu care a venit, fostul preşedinte a fost huiduit de mai mulţi oameni, care au scandat "Băsescu, la puşcărie".

Avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcaş, nu a dorit să facă declaraţii, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, unde a venit pentru a fi prezent la audierea lui Traian Băsescu.

UPDATE. Traian Băsescu a intrat în urmă cu câteva minute în sediul Parchetului. Fostul președinte a fost huiduit de câteva persoane aflate la fața locului.

Băsescu a declarat, luni, că va merge la audieri în calitate de suspect. „Mi-au transmis o scrisoare prin care am fost informat că sunt suspect”, a precizat fostul șef al statului.

Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Vrânceanu Firea îl acuză pe Traian Băsescu de șantaj, deoarece fostul președinte nu mai beneficiază de imunitate.

Scandalul Băsescu-Firea a început, anul trecut, după ce fostul președinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că și acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului ei, unde e primar (n.r. Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, județul Ilfov). Că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

El a adăugat că senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea este „o șantajistă de profesie”. „Nu e un atac la o femeie, e un atac la o șantajistă care pretinde să fie respectată ca senator al României, după ce a făcut bine școala turnătorului Felix”, a declarat Băsescu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net