Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție la Digi 24, că rezultatul obținut de Partidul Mișcarea Populară (PMP) este unul nesperat de bun și că așteaptă ca Viorica Dăncilă să depună mandatul de premier, în urma înfrângerii suferite de PSD.


Fostul președinte a spus că Viorica Dăncilă trebuie să-și depună mandatul la președinte, precizând că „opțiunile electoratului s-au transformat major, iar acest lucru o obligă să deschidă președintelui posibilitatea de a alcătui o guvernare care să răspundă actualității politice”.

„Eu cred că (social democrații n.r.) sunt într-o situație dificilă. Eu am spus întotdeauna, chiar dacă am criticat-o, despre doamna Dăncilă că dacă are ceva, are bun simț. Eu aștept de la domnia sa o reacție de bun simț, adică să depună mandatul la președinte. După o asemenea înfrângere este clar că opțiunea politică și opțiunile electoratului s-au transformat major, iar acest lucru o obligă pe doamna Dăncilă să deschidă președintelui posibilitatea de a alcătui o guvernare care să răspundă actualității politice”, a declarat Traian Băsescu, la Digi 24.

Liviu Dragnea i-a cerut premierului să nu demisioneze

Duminică, imediat după închiderea urnelor și anunțarea exit poll-urilor, Liviu Dragnea îi ceruse premierului Viorica Dăncilă să nu demisioneze. „Am văzut că Dragnea, schimonosit și fără niciun fel de autoritate, i-a mai dat și instrucțiuni nu cumva să demisioneze. Ba da. În plus, dacă va rămâne pe poziție, furia va crește împotriva lor și dacă acum au 23 și sunt nemulțumiți, nu cumva să ajungă la 10 procente”, a mai spus Băsescu.

El a mai afirmat că Liviu Dragnea „trebuia să demisioneze de mult” de la șefia PSD. „A fost un caraghios și discursul în care punea și candidat, încă îl și nominaliza, nu arată decât că este un politician care s-a dat mare, dar în momente de criză își pierde rațiunea. (...) E ridicol, și-a pierdut pur și simplu luciditatea”, a adăugat fostul președinte.

 
 
Loading...